FOTO Asta este fabuloasa vila a lui Dan Adamescu, omul cu o avere de aproape un miliard de euro! Casa de vis are 18 camere si 1000 de metri patrati, a costat 5 milioane de euro si le-a apartinut lui Carol al II-lea si lui Gheorghe Maurer!

Dan Adamescu, omul de afaceri cu o avere estimata la aproape 1 miliard de euro, locuieste intr-o casa cu o suprafata de peste 1.000 de metri patrati.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

Dan Adamescu, a carui avere a fost estimata la aproximativ 950 de milioane de euro in topurile celor mai bogati romani, este in prezent cercetat de procurorii DNA, sub control judiciar, fiind acuzat de abuz in serviciu, spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu, in legatura cu falimentul societatii Astra, stabilindu-i-se o cautiune de 40 de milioane de lei. Cel mai de pret lucru din averea lui Adamescu este casa din Bulevardul Aviatorilor, pe care a cumparat-o in 2003. Uriasa vila are o istorie complexa. In perioada comunista, aici a stat Gheorghe Maurer, prim-ministru in epoca lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, iar Jurnalul National a scris ca Maurer locuia intr-o vila compusa din "18 camere, plus anexe si dependinte, in suprafata totala de 1.000 de metri patrati”. Acelasi ziar a notat ca Maurer stia ca vila a fost ridicata se Carol al II-lea pentru amanta sa, Elena Lupescu. E greu de estimat valoarea casei lui Dan Adamescu, dar tinand cont de amplasarea ei, imensa suprafata si istoric, pretul nu ar putea fi mai jos de 5 milioane de euro.

 

 

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate