FOTO! Cat de penibil! Asfaltul pus in fiecare an in Bucuresti se macina intr-un timp record, dar acest pavaj din Capitala rezista de 100 de ani!

Ne-am obisnuit ca orice asfaltare facuta in Bucuresti sa nu reziste mai mult de sase luni sau cel mult un an! Ei bine, in urma cu 100 de ani era o vreme cand lucrarile de constructie a drumurilor erau executate cu simt de raspundere. Asta au descoperit niste muncitori care asfalteaza un drum din Capitala.

Distribuie pe:

fara descriereAsa era pavata Capitala in urma cu 100 de aniIn anumite zone din Capitala se munceste de zor! Mai exact, se decoperteaza strazile pentru asfaltare... Nu mica le-a fost mirarea unor muncitori cand sub strada Gheorgheni din Bucuresti au descoperit... un alt drum! Strada Gheorgheni e fosta Epicol din cartierul Uranus-Rahova, distrusa de comunisti pentru a ridica Centrul Civic, Casa Poporului si bulevardul Victoria Socialismului.
Muncitorii realizau decopertarea strazii pentru a face loc unui nou strat de asfalt. Doar ca, sub stratul vechi au gasit un pavaj vechi de 100 de ani realizat parca ieri! Se observa cu usurinta cat de bine au fost asezate cuburile de granit pentru a forma calea de rulaj, in timp ce pe margine au fost asezate pietre de rau, pentru a asigura drenajul.
Aceasta intamplare a scos la iveala, ca dintr-o capsula a timpului, un fragment autentic dintr-o epoca de mult apusa. Momentul a fost surprins de unul dintre administratorii paginii de Facebook kalooga_36441" Rezistenta urbana", fotografia devenind virala pe Internet.

sursa foto: Pagina de Facebook "Rezistenta urbana"


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate