FOTO FABULOS! Unii cred ca va aduce Apocalipsa! Cometa Ison se apropie de Pamant si a fost observata si din Romania!

In dimineata zilei de 28 octombrie 2013, echipa de la Observatorul Astronomic din Barlad, formata din muzeograful Dumitru Ciprian Vintdevara si colaboratorul Alexandru Dumitriu, membru al Astroclubului "Calin Popovici" Galati, in prezent student la University of Glasgow din Marea Britanie, au observat cometa ISON si au raportat catre MPC (Minor Planet Center) mai multe coordonate ale acestei comete.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereAceasta e fotografia surprinsa de specialistii romani cu cometa ISONIn felul acesta, Observatorul Astronomic din Barlad a contribuit la actualizarea si rafinarea orbitei celebrei comete C/2012 S1 (ISON). In urma acestor observatii au fost realizat mai multe cadre.
Cometa nu este atat de stralucitoare pe cat se asteptau specialistii. Ei au tinut cont si de faptul ca in momentul observatiilor, cometa era aproape de orizont, iar prezenta Lunii, care a estompat si mai mult luminozitatea ei. Cometa ISON a fost descoperita pe 21 septembrie 2012 de catre Vitali Nevski si Artiom Novicionok, cu ajutorul unui telescop de 40cm din cadrul retelei observationale International Scientific Optical Network.
Cometa ISON va trece cel mai aproape de Soare pe 28 noiembrie, cand va fi la aproximativ 1.100.000 de km distanta de Soare, iar pe 26 decembrie 2013, va ajunge la distanta minima fata de Pamant (64,2 milioane km).
Deja au aparut o multitudine e teorii ale conspiratiei care sustin faptul ca aceasta cometa ar putea aduce sfarsitul civilizatiei noastre. Altii cred ca e vorba de o planeta guvernata de forte extraterestre care doresc sa extermine omenirea. Exista voci care sustin ca ISON s-ar putea dezintegra partial in apropierea Sorelui, acest lucru ducand la schimbarea traiectoriei cometei, posibil spre Terra.
Specialistii ne asigura ca nu exista nici un pericol.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate