FOTO! Fotografia aceasta iti va da fiori! Asa arata cometa secolului! ISON a fost pozata si din Romania, insa diferentele sunt ca de la... cometa la Pamant!

Celebrul astrofotograf britanic Damian Peach a realizat o fotografie senzationala a cometei ISON. Corpul ceresc a fost fotografiat si din Romania, de catre Observatorul din Braila, insa diferentele dintre imagini sunt colosale.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereAceasta e fotografia britanicului Damian PeachISON a fost descoperita abia in luna septembrie a anului trecut, dar cometa calatoreste prin spatiu de cel putin un milion de ani, scrie descopera.ro. O noua imagine a fost surprinsa la 15 noiembrie anul acesta de catre austrofotograful Damian Peach si este dovada ca ISON (C/2012 S1) devine din ce in ce mai stralucitoare! In ultimele saptamani, ea a devenit treptat din ce in ce mai luminoasa, insa acum cateva zile, cometa a avut o crestere subita de activitate, lucru care i-a crescut si mai mult stralucirea. In acelasi timp, coada ei a dezvoltat mai multe "ramuri".

Pe data de 28 noiembrie, ISON va ajunge la cea mai mica distanta de Soare, doar 1,2 milioane de kilometri. Iar acum, in drumul sau spre Soare, ea continua sa se dezintegreze. Partea buna este ca pe parcursul calatoriei noi ii putem observa comportamentul fascinant.

fara descriereAceasta e imaginea surprinsa din RomaniaIn dimineata zilei de 28 octombrie 2013, o echipa de la Observatorul Astronomic din Barlad, formata din muzeograful Dumitru Ciprian Vintdevara si colaboratorul Alexandru Dumitriu, membru al Astroclubului kalooga_36441" Calin Popovici" Galati, in prezent student la University of Glasgow din Marea Britanie, au observat cometa ISON si au raportat catre MPC (Minor Planet Center) mai multe coordonate ale acestei comete. Ei au realizat si o serie de fotografii, insa diferentele dintre fotografia romaneasca si cea britanica sunt colosale! Daca cea surprinsa din tara noastra are un aspect stiintific, poza britanicului Peach pare o opera de arta, care iti da impresia ca esti la doi pasi de corpul ceresc!

sursa foto: Damian Peach, Observatorul Astronomic din Barlad

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate