FOTO| Mircea Diaconu s-a imbracat ca la Revolutie! Vezi cum arata acum haina purtata de actor in decembrie 1989

Poza de colectie cu Mircea Diaconu. Actorul, devenit europarlamentar, a imbracat, zilele trecute, din nou, haina pe care a purtat-o in decembrie 1989.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriereAceasta este haina purtata la RevolutieDiaconu a imbracat haina pentru a fi fotografiata si inclusa in marturiile despre revolutie, colectate in cadrul proiectului Europeana 1989.fara descriereMircea Diaconu, in balconul Comitetului Central, in decembrie 1989

“In acele zile, am purtat, asta e, asa m-a prins Revolutia, o geaca, cum purta toata lumea atunci. Cand s-a terminat povestea asta si am ajuns acasa, mi-am dat seama ca era patata, cred ca de la tanc, pentru ca m-am urcat pe tanc cu altii si asa am intrat in Piata Comitetului Central si asa am intrat in Comitetul Central, pe tancuri. Aceasta este geaca, iata, v-o arat. Mi-a ramas, tin la ea si o voi pastra, o vor pastra si copiii mei ca o amintire. Iar petele acelea, nu stiu nici azi daca sunt de motorina de la tanc, daca sunt altfel de pete, nu stiu. Cert este ca din acele nopti, cu atat am ramas, cu acele pete si cu aceasta geaca si din pacate, cu foarte multe sperante neimplinite…”, a spus Mircea Diaconu. Europarlamentarul a povestit, la sediul Parlamentului European, cateva dintre amintirile sale despre Revolutia Romana din decembrie 1989.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate