FOTO! Revoltator! Armata a scos la parada in doua randuri elicopterele Puma care ar fi putut salva victimele accidentului aviatic din Apuseni! Au facut asta la fix sase luni de la tragedie. Unde erau acele aparate in urma cu jumatate de an?

Scene revoltatoare weekendul trecut! Armata a scos la parada elicoptere Puma cu dotare medicala la Campia Turzii si in Bucuresti. Acestea sunt elicopterele care ar fi putut sa o salveze pe Aura Ion sau pe Adrian Iovan. Ministrul Mircea Dusa a spus in acea zi ca va trimite elicopterele, insa acestea nu au mai intervenit.

Aura Ion avea 23 de ani si era studenta la Medicina Militara. Viata ei s-a sfarsit brusc in urma accidentului aviatic din Muntii Apuseni Adrian Iovan a murit in urma cu sase luni, dupa ce s-a prabusit in Apuseni La 20 ianuarie 2014, Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa declara, la scurt timp dupa aflarea vestii ca un avion BN-2 cu sapte oameni la bord s-a prabusit in Apuseni, ca va interveni cum va putea, cel mai probabil trimitand elicoptere Puma de la Campia Turzii.


Aparatele de zbor nu au mai intervenit, epava, supravietuitorii si victimele fiind gasite dupa o bajbaiala de sase ore a autoritatilor. O perioada de timp vitala, in care Aura Ion si Adrian Iovan ar fi putut fi salvati!
Elicopterele Puma au doua tipuri de dotari: Socat, echipare militara sau Medevac, adica echipare medicala.
Elicopterele PUMA, la parada din weekendul trecut la Campia Turzii Elicopterul PUMA cu cruce rosie are dotare MEDEVAC, adica are configuratie medicala. Fotografia e realizata weekendul trecut la Bucuresti, cu ocazia Zilei Aviatiei Asemenea elicoptere exista la Campia Turzii, Bacau sau Bucuresti, ele fiind capabile sa intervina indiferent de starea vremii!
Exact aceste tipuri de elicopter au fost scoase de Armata la parada, weekendul trecut la Campia Turzii si la Bucuresti. Cu alte cuvinte, ar trebui sa intelegem ca statul roman e dotat cu tehnica de elita doar din motive de fala si nu pentru ca populatia sa poata beneficia de ele?

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a spus posturilor TV de stiri, la 20 ianuarie 2014, in ziua accidentului, ca va trimite elicoptere Puma de la Campia Turzii pentru a sprijini operatiunea de cautare si salvare Daca elicopterele ar fi plecat din oricare dintre cele trei surse ar fi ajuns in timp util in Apuseni pentru a ajuta la cautare. Puma e dotat cu sisteme de localizare performante care ar fi gasit prin radar sau prin sistemul de infrarosu sau de amprenta termica epava si supravietuitorii.
Din pacate, acest lucru nu s-a intamplat. Aura Ion si Adrian Iovan au murit in agonie dupa sase ore de stat in frig!
Un singur elicopter al SMURD, cu dotari inferioare, a incercat o interventie, insa conditiile meteo nu au permis continuarea misiunii.

sursa foto: Facebook MAPN

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies