FOTO! Uite in ce conditii si-au petrecut copiii lui Ceausescu Sarbatorile din 1989!

Pana in 1989, cei trei copii ai cuplului Nicolae si Elena Ceausescu nu au simtit vreun neajuns in perioada Sarbatorilor. In anul Revolutiei, pentru Valentin, Zoia si Nicusor s-a dezlantuit iadul! Parintii lor au fost executati dupa un proces sumar si controversat, iar cei trei au fost arestati!

Distribuie pe:

Autor:


fara descriereNicu Ceausescu, in detentieDoar un set cu cateva fotografii semnate Mugur Varzariu prezinta conditiile in care si-au petrecut Sarbatorile din 1989 Valentin, Zoia si Nicusor Ceausescu. Nu sunt multe imagini, dar fotograful a surprins detalii esentiale care redau ironia sortii! Pana in 1989, cei trei copii ai cuplului Nicolae si Elena Ceausescu nu cunoscusera neajunsurile. Sarbatorile erau petrecute in familie, alaturi de prieteni buni, de pe masa nelipsind nimic, in camine unde caldura nu se oprea niciodata.
fara descriereIn aceste conditii au stat Valentin (n.r. stanga) si Zoia Ceausescu (n.r. dreapta) in arest
Odata cu Revolutia, pentru cei trei s-a dezlantuit iadul. Vina lor? Faptul ca erau copiii cuplului dictatorial. Dintre ei, doar Nicusor fusese activ politic, insa pana in prezent istoria nu a demonstrat vreo implicare a acestuia in reprimarea sangeroasa a miscarilor revolutionare.

Cei trei au fost arestati in diverse momente ale Revolutiei. Nicusor a fost retinut, la 22 decembrie, la un baraj rutier la intrarea in Capitala, injunghiat si dus intr-un studio al Televiziunii Romane unde, grav ranit, a fost prezentat populatiei ca un trofeu de vanatoare. Valentin a fost ridicat din casa unor prieteni, in afara Bucurestiului, in ziua de Craciun, pe 25 decembrie, exact cand parintii sai erau executati. Zoia Ceausescu, dar si sotul ei, Mircea Oprean, au fost arestati in 24 decembrie 1989.

Asa a fost prezentat la TV momentul arestarii Zoiei Ceausescu. Comentariile malitioase la adresa ei nu au lipsit:

In zilele Revolutiei, fiica Ceausestilor a fost denigrata in mod public la Televiziunea Nationala unde a fost transmis un reportaj despre "capturarea" sa. Imaginile o prezinta pe Zoia in curtea casei familiei din cartierul Primaverii. S-a spus despre ea ca era "alcoolica in ultimul grad", a fost acuzata ca a fost prinsa cand incerca sa fuga cu o geanta plina de bijuterii si bani.

Imaginile il arata pe Nicu Ceausescu, inchis la Penitenciarul Jilava, pe Zoia Ceausescu - intr-o unitate militara din zona Antiaeriana din Bucuresti si pe Valentin Ceausescu - tinut in detentie la Domnesti.

Nicu, acuzat de genocid si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, a fost eliberat in 1992. A murit patru ani mai tarziu. In august 1990 au fost eliberati Valentin si Zoia Ceausescu, dar si sotul acesteia, Mircea Oprean, dupa ce fusesera acuzati de subminarea economiei nationale, pe motiv ca au trait in aceeasi casa cu Nicolae si Elena Ceausescu care "profitasera de poporul roman" si nu platisera niciodata ceea ce consumau.
fara descrierefara descrierefara descrierefara descrierefara descrierefara descrierefara descriere

foto: YouTube/ Mugur Varzariu

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate