Fotografia emoționantă de la mormântul lui Max, câinele erou al Armatei Române: „Eu nu l-am uitat... Voi?”

Fotografia emoționantă de la mormântul lui Max, câinele erou al Armatei Române, i-a sensibilizat pe internauți până la lacrimi.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

fara descriere


In articol:

Max, câinele erou al Armatei Române, a murit în urmă cu 4 ani, iar instructorul său, genistul Roșioară Valentin a postat o fotografie pe Facebook cu adevărat emoționantă de la mormântul ciobănescului german. 

Citeste si: Apariție spectaculoasă pe cer în toiul nopții! Un meteorit a luminat China, dar nu se știe unde a căzut VIDEO

Citeste si: Mama Alexandrei Măceșanu, dezvăluiri emoționante ”Voia ca după ce termina liceul să...”

Citeste si: Smiley a decis! Artistul și-a făcut o schimbare de look, iar fanii au rămas înmărmuriți

Fotografia emoționantă de la mormântul lui Max, câinele erou al Armatei Române: „Eu nu l-am uitat... Voi?”

Max are un mormânt demn de meritele sale. În locul în care este înmormântat câinele care a lucrat pentru Armata Română, a fost pus un portret care să amintească că acolo se odihnește cel care a salvat viața soldaților plecați în misiune te teren afgan.

fara descriere

Citeste si: Cele mai compromițătoare dezvăluiri despre Meghan și Harry. Cuplul e revoltat - evz.ro

Internauții au fost profund impresionați de imaginea genistului aflat lângă chipul baljin al câinelui erou al Armatei Române.
„Eu nu l-am uitat. Voi....?”, este mesajul postat de cel care i-a fost instructor și camarad de misiune, dar și prieten, plutonierul major Valentin Rosioara 
Max, un giobănesc german născut în 2009 a fost dresat de mic cățel să detecteze explozibili în teatrele de operațiuni.  

fara descriere

Max a murit la vârsta de doar șase ani, după ce a fost diagnosticat cu viermi la inimă, necesitând un tratament scump şi de lungă durată. Devenit inutil Armatei, el a fost încadrat ca vehicul ce trebuie casat.

Câinele a luptat în Afganistan cot la cot cu soldații români și și-a riscat viața pentru ei. Instrocturul său, Valentin Rosioara spunea despre Max că în momentul în care descoperea un loc cu explozibil, se aseza pe acel loc și nu mai scotea niciun sunet. Tăcerea câinelui le demonstra soldaților că sunt în pericol și trebuie să se apere.

fara descriere

Anunțul morții sale a fost făcut de cea care îl avea în grijă pe Max și s-a luptat cât mai mult timp să îl țină în viață. 

„Max s-a stins... vă mulțumește pentru că l-ați iubit și vă promite că va veghea de acolo de sus”, a scris pe Facebook Sorina Hanea, cea care îl avea în grijă pe Max.

Câinele a fost înmormântat în septembrie 2015 cu onoruri miliatare.

“A fost partenerul meu de lupta si prietenul meu cel mai bun. Va ramane mereu in sufletul meu. Ramas bun, prieten drag”, noteaza plutonierul major Valentin Rosioara, pe o placa memorativa in cinstea camaradului sau.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate