Franco Zeffirelli a murit! Lumea artistică este în doliu

Franco Zeffirelli s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. Acesta este considerat unul dintre cei mai mari și mai buni regizori din Europa și este cunoscut publicului român pentru pelicula “Iisus din Nazareth“, cu Robert Powell în rolul principal.

Distribuie pe:

Autor: A.N.C.

fara descriere

“Ciao maestro (La revedere, maestre n.r)” scrie pe site-ul fundației regizorului, anunțându-se totodată, că acesta a încetat din viață la reședința sa din Roma.

Franco Zeffirelli, născut pe 12 februarie 1923, este un regizor, scenarist şi producător italian de film, televiziune şi operă, ale cărui creaţii cinematografice au devenit pelicule clasice ale celei de-a şaptea arte.

Citeste si: În ultima ei zi la școală, o profesoară a avut parte de o surpriză nesperată! A deschis ușa clasei și a izbucnit în plâns când a văzut cum o așteptau foștii elevi

Citeste si: Roxy a ajuns să câştige 100.000 de euro pe an fără să muncească mai deloc! Profită de pe urma fetişului ciudat al unor bărbaţi! Nimeni nu s-a mai gândit să facă asta

Citeste si: Nico, în stare gravă la spital după ce a ținut dietă! A slăbit 7 kilograme în 7 zile și a ajuns la Urgențe! Ce a mâncat

În 1968, a regizat filmul ”Romeo şi Julieta”, care i-a adus prima nominalizare la Oscar, iar filmul său din 1967 ”Îmblânzirea scorpiei”, cu Elizabeth Taylor şi Richard Barton” în distribuţie, este una dintre cele mai cunoscute adaptări cinematografice ale piesei de teatru omonime scrise de William Shakespeare.

Miniseria de televiziune ”Iisus din Nazareth” (1977) a întrunit aprecieri unanime din partea criticilor şi este difuzată în mod constant, de Paşte, în multe ţări din lume. A primit a doua nominalizare la Oscar, în 1983, pentru scenografia şi decorurile filmului ”La Traviata”.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate