Frigider sau combină frigorifică: ce să alegi?

Tocmai ți s-a stricat frigiderul și ai nevoie urgentă de unul nou. Sau poate te-ai mutat pentru prima oară la casa ta și trebuie să o utilezi.

Distribuie pe:

În oricare dintre situații, trebuie să știi ce frigider să alegi. Există o mare diversitate de frigidere și combine frigorifice, dar prima întrebare la care trebuie să răspunzi este „Ce alegi: frigider sau combină frigorifică?”. Multă lume crede că singura diferență între frigider și combina frigorifică este denumirea. În primul rând, trebuie să știi că între cele două există diferențe, prin definiție.

Frigiderul este un aparat frigorific în care alimentele sunt păstrate proaspete cu temperaturi pozitive, chiar la limita înghețului. Majoritatea frigiderelor au și un congelator, dar cu un compartiment destul de mic. Frigiderul este cel mai vechi tip de aparat frigorific.

Și combina frigorifică are atât frigider, cât și congelator, însă diferența este că are o capacitate mai mare decât frigiderul. De asemenea, combina frigorifică are, de obicei, congelatorul în partea de jos, spre deosebire de frigiderul clasic, în cazul căruia congelatorul este amplasat în partea de sus.

Ce alegi: frigider sau combină frigorifică?

În cazul în care ai nevoie de un spațiu mai mare pentru congelare, este recomandat să alegi o combină frigorifică. În general, frigiderele au congelatoare destul de mici, care nu îți permit să depozitezi multe alimente. În schimb, un frigider este mai potrivit pentru o familie cu un număr mai mic de persoane sau pentru o familie căreia îi place să consume în special alimente proaspete. În schimb, combina frigorifică este mai potrivită pentru o familie numeroasă și pentru una cu copii mici, caz în care este necesar spațiu pentru păstrarea alimentelor pe o perioadă îndelungată.

Atunci când trebuie să alegi între un frigider și o combină frigorifică, trebuie să ții cont de câteva aspecte.

Unul dintre aspectele esențiale se referă la capacitate. Dacă ai nevoie de o capacitate mai mare de stocare a alimentelor, este recomandat să alegi o combină frigorifică, întrucât aceasta are o capacitate de depozitare mai mare decât un frigider. Combina frigorifică are capacitate mai mare atât la frigider, cât și la congelator, spre deosebire de frigider.

Un alt criteriu de care trebuie să ții cont este prețul. Un frigider este mai ieftin decât o combină frigorifică. Așadar, dacă bugetul disponibil este unul redus, vei alege un frigider, întrucât este mai accesibil decât o combină frigorifică.

În ceea ce privește funcțiile și tehnologiile, trebuie să ții cont că frigiderele sunt printre cele mai vechi tipuri de electrocasnice. Deși au evoluat mult de-a lungul timpului, frigiderele sunt întrecute de combinele frigorifice la capitolul funcții și tehnologii. Combinele frigorifice au mai multe dotări, funcții și tehnologii. Totuși, găsești și frigidere avansate din punct de vedere tehnologic. Poți să vezi aici gama de frigidere Bosch pentru a-ți face o idee despre acestea.

Designul este, de asemenea, un criteriu important în alegerea unui frigider sau a unei combine frigorifice. Combinele frigorifice au un design mai modern decât frigiderele. Așadar, dacă îți dorești o bucătărie în stil clasic, este recomandat să alegi un frigider. În schimb, dacă preferi o bucătărie modernă și strălucitoare, o combină frigorifică este o alegere mai bună.

Frigider sau combină frigorifică?

În final, alegerea îți aparține în totalitate, aceasta fiind determinată strict de nevoile și preferințele tale. Nu uita că există diferențe între frigidere și combine frigorifice. Printre principalele criterii de care trebuie să ții cont în alegerea ta se numără capacitatea de depozitare, funcțiile și tehnologiile, prețul și designul. Dacă preferi un stil clasic, mai accesibil ca preț și cu o capacitate mai mică de depozitare, frigiderul este alegerea potrivită. În schimb, dacă ai nevoie de o capacitate mai mare de stocare, îți dorești un design modern și mai multe funcții, atunci ai nevoie de o combină frigorifică.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate