Fuego adora o masa imbelsugata: "Are întotdeauna friptură de porc, piftie, sarmale şi alte bunătăţi bogate în calorii"

Gurmand din fire, Paul Surugiu alias Fuego nu se abţine de la nimic de sărbători!

novalue
Autor: I.M.D.

 

- Cum te întreţii în sezonul rece, pe timp de iarnă? Ce ritualuri foloseşti?
După cum am  mai afirmat, iarna este anotimpul meu preferat. Mă simt bine cu ea, mă revigorează, îmi dă forţă. Ea îmi aduce şi împliniri nespuse şi îmi oferă şansa de a colinda, an de an. Nu am ritualuri pentru a trece mai simplu prin iarnă. Îmi place în schimb să mă liniştesc, după frig şi drumuri lungi, în faţa focului, cu o ciocolată caldă cu aromă de scorţişoară, cu miros de lemne ce trosnesc.

- Cum te întreţii în sezonul rece, pe timp de iarnă? Ce ritualuri foloseşti?

După cum am  mai afirmat, iarna este anotimpul meu preferat. Mă simt bine cu ea, mă revigorează, îmi dă forţă. Ea îmi aduce şi împliniri nespuse şi îmi oferă şansa de a colinda, an de an. Nu am ritualuri pentru a trece mai simplu prin iarnă. Îmi place în schimb să mă liniştesc, după frig şi drumuri lungi, în faţa focului, cu o ciocolată caldă cu aromă de scorţişoară, cu miros de lemne ce trosnesc.

- Tu singur pregăteşti masa de Crăciun?

Desigur, mama este răspunzătoare la partea cu gătitul. Mie-mi rămâne responsabilitatea cu decoraţiunile. Şi-am adunat de prin lume, nenumărate ornamente pentru masa de Crăciun. Îmi place să fie festivă pentru că şi atmosfera e festivă. Ne adunăm prieteni buni, ne răsfăţăm cu bunătăţi şi ascultăm colinde.

Citeste si: Ce note au obținut la BAC vedetele. Adriana, fiica cea mică a lui Adrian Minune nu a fost prea norocoasă- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

- Ce nu-ţi lipseşte niciodată de pe masa de Crăciun?

Am în primul rând grijă ca de Crăciun să nu lipsească armonia de la masă. Brodim noi ce brodim şi încercăm să transformăm tradiţionala masă într-un adevărat eveniment, exact ca pe vremuri. Sigur că nelipsitele produse tradiţionale îşi fac loc.

Suntem români şi cred că din fiecare nu ar trebui să dispară sentimentul Crăciunului românesc.

Asta am făcut şi în spectacolul meu de anul acesta de sărbători. Le-am reamintit oamenilor cât de minunat e Crăciunul românilor, cu tot ce are el. Astfel, masa mea de Crăciun are întotdeauna friptură de porc, are piftie, are sarmale şi alte bunătăţi bogate în calorii, dar vorba cântecului “ doar odată-i Crăciunul“.

- Care este mâncarea ta preferată de Crăciun? Dar de Revelion?

Acesta e un subiect delicat, tocmai pentru că-mi plac mai toate delicatesele din perioada asta. Desigur, dintre toate se detaşează considerabil sarmalele ardeleneşti. Cu reţeta proprie a mamei, mai mari, învelite în varză aromată, au aşa un gust încât n-am cum să rezist tentaţiei, mai ales că-s gurmand din fire. Nici cu salata boeuf, deja intrată printre preparatele româneşti, nu mă am rău.

De Revelion, de cele mai multe ori cânt, şi-atunci oricum nu există ceva care să fie cu adevărat specific. Ciocnesc în schimb, oriunde m-ar prinde 12 noaptea, cu mare drag, o cupă de şampanie, în sens festiv, ca să ne fie la fel de bine şi poate şi mai bine în anul ce vine!

Sursa: apropotv.ro

 

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Mirela Vaida a recunoscut că nu mai doarme în același pat cu soțul ei. Vestea dată după 13 ani de căsnicie: „Uite asta se întâmplă”

Adela Popescu, luată în vizor de fani. Mesajul care o va înfuria la culme: "Îmi pare rău să-ți spun"

Adevărul despre relația dintre cei trei copii ai lui Ștefan Bănică Jr. Cum se înțeleg, de fapt, Radu, Violeta și Alexandru?

Veşti deosebite. Zodiile care vor intra sub protecția astrelor

CASA DE PENSII a făcut anunțul! Este vestea cea mare pentru milioane de pensionari din România

"Am vrut să țin acest regim" Giulia Nahmany ține o dietă drastică! A slăbit 35 de kilograme într-un timp record

Rusia, distrusă cu arme convenționale. Răspunsul pentru o agresiune nucleară sugerat de experți

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies