Gabriela Comăneci a lansat o piesă inedită: ”Am filmat ultimul meu videoclip în locul de poveste al copilăriei mele”

Gabriela Comăneci a pornit sârba din loc! Cântăreața de muzică populară, colaborare inedită!

Gabriela Comăneci

Gabriela Comăneci

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Roade bune toamna are, mai ales pentru folclorul românesc. Îndrăgita artistă de muzică populară, Gabriela Comăneci a lansat cea mai nouă melodie a sa alături de o echipă de artiști extraordinari, inclusiv maestrul iubit Nicolae Botgros.

Citeste si: Emilia Ghinescu s-a reprofilat. Cu ce se va ocupa interpreta de muzică populară de acum înainte? "Nu o fac pentru bani"

De ce este specială această piesă? Pentru că este filmat în locul copilăriei artistei păstrând tradiții care sunt adevărate comori ale folclorului românesc. În videoclipul piesei Să pornim sârba din loc, Gabriela poartă o ie cusută cu fir de metal veche de peste o sută de ani. Cusătura cu fir de metal este unică în lume și este un meșteșug uitat, din păcate. Mai mult, ia este din zona Cașin, satul în care artista a copilărit și pe care îl promovează cu tot dragul mereu mai ales că acolo este bunicul ei care este ultimul meșter din România care cunoaște meșteșugul porților cu trei stâlpi.

“Videoclipul l-am filmat într-un cadru de poveste, locul meu de suflet acolo unde merg sa ma relaxez, la o aruncatura de bat de casa mea, la Scutaru Mănăstirea Cașin. Mi-am propus ca acest videoclip  sa fiu alături de prieteni din copilărie, oamenii locului  pentru că merită să vadă toată lumea cât de frumos se dansează în zona mea.

Eu vin dintr-o zonă cu multe particularități, cea mai inchegată comunitate de munteni din Moldova. Suntem speciali prin port, dialect și dansuri. Cașinul este vestit pentru dansatorii neobosiți și pătimași, de aceea am vrut să ii adun lângă mine și să arătăm tuturor cum suntem noi”, povestește Gabriela Comăneci.

Gabriela Comăneci, despre piesa inedită

“Farmecul aparte este că ei nu sunt dansatori  profesioniști, sunt acei oameni neaoși din vatra satului  și mă topesc de dragul lor când se cuprind toți flăcăii la dansurile feciorești ale locului.

Bineînțeles, costumul cu fir metalic este specific satului meu, fota moștenită de la străbunica, iar ia cu altițe aurii, unica în țară“, precizează frumoasa moldoveancă.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Citeste si: Elena Merișoreanu, internată de urgență la spital. Artista a fost infectată cu COVID-19: "Sper să mă ajute Dumnezeu să scap..."

Gabriela Comăneci a fost inspirată de oamenii zonei Cașin să creeze acest cântec. “Este pentru ei și despre ei, pentru Cașinul meu drag. Am ales ca și gen, sârba pentru că este cea mai iubită aici la noi. Și eu iubesc cel mai mult să cânt și să dansez sârba. Îmi vibrează sufletul când văd oamenii că dansează după cântecele mele. Sunt binecuvântată ca m-am născut într-un loc atât de frumos și cu atâtea bogații spirituale!”.

Acompaniază Orchestra Lăutarii din Chișinau condusă de maestru Nicolae Botgros

Muzica și text: Gabriela Comăneci

Aranjament orchestral: Corneliu Botgros

Sunet: Viorel Scutaru

Video: Marian Parjol

Gabriela Comâneci iubește folclorul și muzica. A studiat la Conservator și alături de artiști cu studii avansate creează muzică pentru inimile românilor.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies