Gabriela Firea sustine o alimentatie sanatoasa pentru copii. Senatorul a inaintat un proiect de lege

Senatorul Gabriela Firea sustine o alimentatie sanatoasa pentru copii. E vorba de o initiativa care implica educatia alimentara a tinerilor dar si a adultilor. Mai mult, Firea a depus un proiect de lege care prevede o serie de beneficii privind sanatate copiilor.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereSenatorul Gabriela Firea a demarat seria evenimentelor kalooga_36441" Conferintele Ilfovului", aseara cu o tema destul de sensibila: educatia alimentara a tinerilor.
Firea a subliniat faptul ca tinerii, adultii si chiar copiii sunt expusi unor pericole precum mancarea din fast-food. In acest sens, la conferinta a fost invitat si profesorul Gheorghe Mencinicopschi care a explicat care sunt riscurile unei alimentatii dezechilibrate: boli cardio vasculare, diverse malformatii, infertilitate sau obezitate. La eveniment a fost invitata si europarlamentarul Daciana Sarbu, fondator al "Asoctiatiei Scoala pentru sanatate".
"Ritmul vietii actuale ne impiedica de cele mai multe ori sa ne hranim sanatos. De asemenea, in plan public se resimte nevoia unei informari mai ample si bine documentate referitoare la alimentatia sanatoasa, importanta produselor bio, consecintele unui nutritii echilibrate", e de parere senatorul Gabriela Firea.
Mai mult, senatorul a depus un proiect de lege care instituie in sarcina angajatorilor, fie ca sunt din mediul public sau privat, obligatia de a acorda o zi liberă pe an familiilor cu unul sau doi copii si a doua zile libere pe an in cazul familiilor cu 3 sau mai multi copii, pentru ingrijirea sanatatii copilului.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate