Gabriela Firea va propune redeschiderea parcurilor. Locurile de joacă rămân închise!

Gabriela Firea analizează redeschiderea parcurilor din Bucureşti şi va propune acest lucru Comitetului Municipal pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

fara descriere


In articol:

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că ia în calcul foarte serios deschiderea parcurilor din Bucureşti şi va propune acest lucru Comitetului Municipal pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, dar locurile de joacă vor rămâne închise, dar fiind riscant pentru copii, informează NEWS.ro. 

"În Bucureşti, luăm în discuţie foarte serios şi vom propune Comitetului Municipal pentru Situaţii Speciale de Urgenţă redeschiderea parcurilor din Capitală, dar cu anumite excepţii. Toţi cei care se vor îndrepta către grădinile publice şi parcuri vor primi la intrare un flyer informativ şi li se vor aduce la cunoştinţă regulile de distanţare socială, de asemenea, purtarea unei măşti, fie că este vorba despre una medicală sau una confecţionată acasă, de asemenea, evitarea tuturor locurilor aglomerate şi, în ceea ce-i priveşte pe copii, cred că va fi riscant ca în prima etapă să se redeschidă şi locurile de joacă pentru că este ştiut că acolo se fac cele mai mari aglomerări de persoane”, a declarat, miercuri seară, Gabriela Firea, la Antena 3.

fara descriere

Citeste si: Cazul Ținutului Secuiesc explodează. Gesturi provocatoare și sfidătoare de la Budapesta

Primarul general a precizat că a primit numeroase solicitări de la bcuureşteni care vor să se plimbe, să facă sport sau să ia aer mai curat. 

”Tuturor ne-a fost dor să mergem în parc să ne relaxăm”, a mai spus Gabriela Firea.

Ludovic Orban: Relaxarea se va face gradual

Premierul Ludovic Orban a afirmat din nou, luni seară, că relaxarea tuturor măsurilor se va face gradual, urmând ca fiecare moment să fie evaluat de către epidemiologi.

Citeste si: Mesajul groparilor dansatori din Ghana, ajunși virali pe internet: „Stați acasă sau dansați cu noi"

fara descriere

Acesta a fost întrebat despre deschiderea parcurilor şi a precizat: ”În privinţa parcurilor, riscul epidemiologic este relativ scăzut şi probabil vor face parte din măsurile de relaxare. Există o excepţie, locurile de joacă pentru copii unde există un risc epidemiologic mai mare”.

Citeste si: Specialistul care a provocat renumărarea voturilor de la europarlamentare face praf ideea de pandemie de coronavirus! ”Pericolul Covid-19 este exagerat grotesc”

Premierul a prcizat că parcurile nu au fost închise prin ordonanţele militare, ci prin decizii ale autorităţilor locale: ”Şi când se vor deschide parcurile şi când se va relua circulaţia, va rămâne acea restricţie privind numărul de persoane - grupuri de 3 persoane”.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate