Gateste ca un Top Chef! Vezi aici un delicios desert a la Nicolai Tand!

Juratul de la Top Chef a acceptat sa isi dezvaluie una dintre retete.

Distribuie pe:

fara descriereNicolai Tand nu se da in vant dupa deserturi sofisticate, ci le prefera pe cele care ii aduc aminte de un anumit moment din viata sa.

"Nu sunt un om al deserturilor. Imi plac lucrurile simple, poate un cozonac servit cu îngheţată de vanilie şi căpşune proaspete….Şi am mereu melancolia lucrurilor făcute de mama când eram mic. Nu aş refuza niciodată scovergile făcute de ea", a declarat el pentru PRO TV Magazin.

Iata reteta de gutui in vin dulce a lui Nicolai Tand!

Ingrediente:

- o gutuie taiata in 8
- 500 ml apă
- 5 linguri zahăr
- 50 ml vin alb dulce
- câteva cuişoare
- un praf de scorţişoară
- 1 stea de anason

Mod de preparare:

Se pune la foc mic apa cu zahărul şi vinul alb, alături de anason şi se încălzeşte până se topeşte zahărul.
Tip: Nu trebuie să fiarbă
Când siropul este gata, se dă de pe foc şi se scufundă bucăţile de gutui. Se lasă câteva ore pentru a se pătrunde aromele.
La final, într-o tigaie, se trag în unt bucăţile de gutuie scoase din sirop şi se sting cu un strop de vin.
Se mai adaugă câteva linguri de sirop şi se serveşte cu un sorbet de fructe de pădure.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate