Gelu Voican Voiculescu s-a întors în Piața Revoluției, la o zi după ce a fost atacat și umplut de sânge! „Dacă nu mi-a fost teamă acum 30 de ani, nu are cum să-mi fie teamă astăzi”

Astăzi, pentru prima oară în perioada post-decembristă, românii au putut vizita camera de arest şi celulele Securităţii, dar şi balconul de unde dictatorul Nicolae Ceauşescu a vorbit pentru ultima oară oamenilor înainte de fuga cu elicopterul. Români de toate vârstele au intrat curioşi şi au ieşit emoţionaţi până la lacrimi din clădirea care găzduia acum 3 decenii Comitetul Central al Partidului Comunist Român.

Autor: M.A.

Români de toate vârstele au intrat curioşi şi au ieşit emoţionaţi până la lacrimi din clădirea care găzduia acum 3 decenii Comitetul Central al Partidului Comunist Român.

În memoria eroilor care şi-au pierdut viaţa în decembrie 1989, au fost organizate mai multe evenimente. La ora 12:09, adică în momentul în care cuplul Ceauşescu a fugit cu elicopterul, s-a ţinut un moment de reculegere.

Oamenii au putut vizita în premieră mai multe încăperi din clădirea în care funcţiona Comitetul Central al Partidului Comunist Roman. În curtea interioară, timpul parcă s-a oprit în loc. Pereţii încă mai poartă urmele lăsate de gloanţe. O bucată de istorie pe care mulţi părinţi au ţinut să le-o arate copiilor.

Citeste si: „Am pierdut două sarcini”. Mirela Vaida, dezvăluiri cutremurătoare din viața personală- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

În plus, au putut admira maşina miliţiei de atunci, dar şi autoturismul personal al fostului dictator. Mai departe, oamenii au vizitat pentru prima dată în istoria post decembristă camera de arest a Securităţii. Aici erau aduşi şi torturaţi cei care refuzau să coopereze şi să ofere informaţii.

Oamenii au intrat în celulele din beton şi s-au pus în pielea celor care au fost ţinuţi acolo.

Următoarea încăpere deschisă publicului a fost chiar biroul fostului dictator. Doar lustrele şi covorul au mai rămas din acele vremuri, celelalte lucruri fiind înlocuite.

Citeste si: Cântăreața în scaun cu rotile s-a căsătorit! Anamaria German are motive să zâmbească din nou după divorț

Curioşii au putut ajunge şi în balconul de unde Nicolae Ceauşescu s-a adresat ultima dată oamenilor înainte să fugă la Târgovişte. Toţi au fost cuprinşi de emoţie. Şi, la fel ca acum 30 de ani, au scandat "Libertate".

În piaţa revoluţiei a ajuns şi Gelu Voican Voiculescu. La doar o zi după ce a fost atacat şi umplut de sânge, el a ieşit din nou în public ca să aducă un omagiu eroilor revoluţiei.

Imediat după ce a fost lovit, fostul politician a făcut o plângere penală. Deşi agresorul a fost atunci înconjurat de jandarmi, el a plecat liniştit spre casă. Abia spre seară a fost identificat, însă nu a fost audiat nici până la această oră.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Florin a fost eliminat de la Puterea Dragostei! „Nu am avut cum să mă exprim”

Cine sunt concurenții propuși spre eliminare la Puterea Dragostei! „I-ar prinde bine o pauză pentru că vorbește aberații”

Andreea Oprică, pedepsită după scandalurile violente cu Mariana și Andreea Pirui: „Războinica mea, îmi pare rău, dar...”

Se schimbă tot pentru 3 zodii începând de MÂINE. Previziuni pentru fiecare zodie

Se dau 22.500 de lei! Va fi lege în România. Cine va primi banii

Lora și Ionuț Ghenu au anulat nunta, după șapte ani de relație! Ce s-a întâmplat între cei doi

Află cât mai ai de trăit. Totul durează 10 secunde

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies