Gelu Voican Voiculescu s-a întors în Piața Revoluției, la o zi după ce a fost atacat și umplut de sânge! „Dacă nu mi-a fost teamă acum 30 de ani, nu are cum să-mi fie teamă astăzi”

Astăzi, pentru prima oară în perioada post-decembristă, românii au putut vizita camera de arest şi celulele Securităţii, dar şi balconul de unde dictatorul Nicolae Ceauşescu a vorbit pentru ultima oară oamenilor înainte de fuga cu elicopterul. Români de toate vârstele au intrat curioşi şi au ieşit emoţionaţi până la lacrimi din clădirea care găzduia acum 3 decenii Comitetul Central al Partidului Comunist Român.

Autor: M.A.

Români de toate vârstele au intrat curioşi şi au ieşit emoţionaţi până la lacrimi din clădirea care găzduia acum 3 decenii Comitetul Central al Partidului Comunist Român.

În memoria eroilor care şi-au pierdut viaţa în decembrie 1989, au fost organizate mai multe evenimente. La ora 12:09, adică în momentul în care cuplul Ceauşescu a fugit cu elicopterul, s-a ţinut un moment de reculegere.

Oamenii au putut vizita în premieră mai multe încăperi din clădirea în care funcţiona Comitetul Central al Partidului Comunist Roman. În curtea interioară, timpul parcă s-a oprit în loc. Pereţii încă mai poartă urmele lăsate de gloanţe. O bucată de istorie pe care mulţi părinţi au ţinut să le-o arate copiilor.

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

În plus, au putut admira maşina miliţiei de atunci, dar şi autoturismul personal al fostului dictator. Mai departe, oamenii au vizitat pentru prima dată în istoria post decembristă camera de arest a Securităţii. Aici erau aduşi şi torturaţi cei care refuzau să coopereze şi să ofere informaţii.

Oamenii au intrat în celulele din beton şi s-au pus în pielea celor care au fost ţinuţi acolo.

Următoarea încăpere deschisă publicului a fost chiar biroul fostului dictator. Doar lustrele şi covorul au mai rămas din acele vremuri, celelalte lucruri fiind înlocuite.

Citeste si: Cântăreața în scaun cu rotile s-a căsătorit! Anamaria German are motive să zâmbească din nou după divorț

Curioşii au putut ajunge şi în balconul de unde Nicolae Ceauşescu s-a adresat ultima dată oamenilor înainte să fugă la Târgovişte.

Toţi au fost cuprinşi de emoţie. Şi, la fel ca acum 30 de ani, au scandat "Libertate".

În piaţa revoluţiei a ajuns şi Gelu Voican Voiculescu. La doar o zi după ce a fost atacat şi umplut de sânge, el a ieşit din nou în public ca să aducă un omagiu eroilor revoluţiei.

Imediat după ce a fost lovit, fostul politician a făcut o plângere penală.

Deşi agresorul a fost atunci înconjurat de jandarmi, el a plecat liniştit spre casă. Abia spre seară a fost identificat, însă nu a fost audiat nici până la această oră.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Florin a fost eliminat de la Puterea Dragostei! „Nu am avut cum să mă exprim”

Cine sunt concurenții propuși spre eliminare la Puterea Dragostei! „I-ar prinde bine o pauză pentru că vorbește aberații”

Andreea Oprică, pedepsită după scandalurile violente cu Mariana și Andreea Pirui: „Războinica mea, îmi pare rău, dar...”

Horoscop Zilnic Marți 15 Iunie 2021: Berbecii trebuie să elimine anumite persoane din viața lor

Lovitură totală pentru cei cu mașini mai vechi de 15 ani. Guvernul pregătește bomba: Vor fi taxați

BOMBĂ în SHOWBIZ! Cine este tatăl copilului Andreei Mantea? S-a aflat adevărul! Nu este Cristi Mitrea!

Facebook i-a cerut lui Roger Waters - Pink Floyd o melodie celebră pentru a promova Instagram. El i-a răspuns lui Zuckerberg: F...k you!.

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies