Generalul Marin Oană, găsit mort în casa de vacanță din Sărata Monteoru

Generalul Marin Oană a fost găsit fără suflare în casa de vacanță din Sărata Monteoru.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Generalul Marin Oană, mort în casa de vacanță din Sărata Monteoru
Generalul Marin Oană, mort în casa de vacanță din Sărata Monteoru


In articol:

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 73 de ani, pensionar militar din București, a fost găsit în baia casei sale de vacanță din Sărata Monteoru. Victima este Generalul Marin Oană, locotenent-colonel în timpul Revoluției.

Citeste si: Este permis să refolosim declarația prin modificare datei, în cazul deplasărilor la magazinul din apropiere ori la farmacie? Răspunsul autorităților

Trupul neînsflețit al Generalului Marin Oană a fost găsit de un prieten de familie 

Pentru că nu îi răspundea la telefon de mai multă vreme, soția generalului a sunat un prieten de familie dintr-un sat vecin pentru a-l ruga să meargă la casa lor din Sărata Monteoru.

Citeste si: Biserica cheamă ortodocșii ”la ferestre și balcoane” de Înviere! Totul despre organizarea slujbelor din Săptămâna Mare

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Acesta s-a deplasat la locuința bucureșteanului și a observat lumina aprinsă în baie, iar cheile și telefonul pe o masă din curte.

Polițiștii alertați prin 112 au pătruns în locuință și au descoperit proprietarul zăcând fără suflare în baie. Oamenii legii cred că bărbatul murise de mai mult de 24 de ore.

Citeste si: Spania relaxează interdicțiile. Mai multe categorii de muncitori se vor putea întoarce la muncă

Pentru că este vorba despre o moarte suspectă, ancheta a fost preluată de polițiștii criminaliști. Trupul generalului mARIN oANĂ a fost transportat la morga SML pentru necropsie.

Generalul Marin Oană, locotenent-colonel în timpul Revoluției, a fost comandantul unei unități militare din București care a trimis tancuri împotriva manifestanților din București, în 21 decembrie 1989.

Apoi, în seara de 22 decembrie 1989 a fost desemnat să apere Televiziunea Română de „teroriști”. În zonă s-au înregistrat mulți morți și răniți. Însuși Oană a fost rănit la un deget cu acel prilej, motiv pentru care a primit titlul de luptător în revoluție rănit.

În 2012, magistrații Curții de Apel București i-au retras definitiv generalului Marin Oană titlul de „Luptător pentru Victoria Revolutiei Romane din decembrie 1989”.

Urmatorul articol
Citește și:

Simona Halep, iubita perfectă! Ce a pregătit pentru ca Toni Iuruc să uite de carantină Foto

Cel mai vechi director din Primăria Pitești a murit după ce a contactat ”o răceală la plămâni”

111 pacienți bolnavi de coronavirus și declarați vindecați s-au îmbolnăvit din nou

Doliu în teatru! Actrița Olga Bucătaru s-a stins din viață pe 10 aprilie

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies