Gestul unor comercianți din Galați i-a șocat pe inspectori: Au vopsit puii cu galben ca să pară de țară

Doi comercianți din Galați au vopsit carnea de pui cu galben pentru a părea pui de țară. Autoritățile au fost sesizate și au făcut controale la fața locului.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Doi comercianți din Galați au fost demascați de mai mulți clienți care s-au plâns că iul s-a decolorat după ce l-au spălat și apa era galbenă. 


In articol:

Citeste si: Șapte restaurante fast-food dintr-un mall din Capitală au fost închise și multe altele amendate. Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC

Citeste si: Patru tineri s-au prăbușit cu mașina pe Transfăgărășan, de la o înălțime de 40 de metri. Au ajuns de urgență la spital

Citeste si: Alexandra Badea, cea mai tânără mămică care a murit în accidentul din Ialomița, și-ar fi presimțit moartea

Gestul unor comercianți din Galați i-a șocat pe inspectori: Au vopsit puii cu galben ca să pară de țară

fara descriere

Comercianții vindeau puiul la un preț mai mare și spuneu clienților că sunt pui crescuți în curte. 

Polițiștii și inspectorii de la protecția consumatorului au fost anunțați și au pornit în control în piața unde se vindeau puii.
Unul dintre comercianți și-a abandonat marfa și a luat-o la fugă, scrie Observator.ro.

„Din primele verificări, oamenii legii au constatat că cele două persoane le spuneau eventualilor cumpărători că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având și o culoare specifică (galbenă). Polițiștii locali, care dețineau informații că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine au făcut o probă și au constat că în contact cu apa, aceasta se colora imediat”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Galaţi.

Polițiștii locali au ridicat peste 12 kilograme de pui. Cei care vindeau carne nu aveau acte pentru a comercializa. 

"Mai mulți cetățeni ne-au adus la cunoștință că au achiziționat carne de păsăre , însă la momentul preparării au constatat că apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situații, recomandăm gălățenilor să achiziționeze produse perisabile doar din locuri special amenajate și autorizate corespunzător”, a declarat șeful Serviciului Control Activități Comerciale și Biroul Evidența Persoanelor, Dănuț Munteanu.

 

 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate