Gheorghe Dincă, interogat de profileri FBI. Mizele expertizei psihiatrice sunt uriașe

Gheorghe Dincă nu este nebun, spun psihiatrii care i-au analizat comportamentul de la începutul anchetei. Însă specialiștii sunt de părere că e prea târziu acum să i se facă expertizele psihiatrice despre care s-a tot vorbit de două luni. Abia marti, suspectul de orori în serie a fost dus la Institutul de Medicină Legală, iar zilele trecute l-au vizitat la penintenciar profileri de la FBI. Dacă s-ar dovedi că nu a avut discernământ când a comis crimele ar putea scăpa de cătușe.

Autor: Dan Stancu


In articol:

Zilele trecute- mai mulți specialiști de la FBI au venit în România- la penintenciarul Jilava- unde- în prezența unui translator- l-au supus pe cel supranumit monstrul din Caracal la un tir de întrebări menite să trădeze posibile neadevăruri

ascunse în spatele poveștii teribile.

Gheorghe Dincă, interogat de profileri FBI. Față în față cu psihiatrii

Astăzi- vreme de patru ore Gheorghe Dinca a stat față în față cu psihiatrii de la Institutul de Medicină Legală, care i-au analizat cu iscusință fiecare gest, fiecare tresărire dar și mimica feței, în timp ce el povestea cum le-ar fi răpit, torturat și ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu.

Ca să dea un verdict, specialiștii au cerut anchetatorilor filmările din momentul în care au pus mâna pe Dincă și până astăzi. Trebuie să fie atenți la absolut orice mișcare pe care individul a făcut-o atât la audieri cât și la căutări și reconstituiri.

Citeste si: Cazul Caracal: ce se va întâmpla marți cu Gheorghe Dincă

Criminalistul Dan Antonescu, care are o experiență vastă în acest domeniu, spune că misiunea legiștilor nu e una ușoară și că răspunsul se va lăsa puțin așteptat.DAN ANTONESCU, criminalist: Problema în acest caz o reprezintă lipsa unor elemente clare în timp, pentru că vorbim de existența discernământului în momentul comiterii faptelor. Cel puțin în cazul Luizei noi nu știm când au fost comisă fapte și ce fapte avem. Doar lipsirea de libertate i-o putem imputa, în rest nu mai știm nimic. A fost sechestrată? Câte zile? A fost abuzată? De câte ori? Când? El spune că a omorât-o.
Când a făcut acest lucru? Comisia nu se poate baza doar pe afirmațiile lui.

PETRE NECHITA, REPORTER ŞTIRILE KANAL D: De rezultatul acestei expertize depinde soarta lui Gherghe Dincă. Dacă se va decide că nu are discernământ, atunci va fi internat într-un spital despecialitate şi scapă de încarcerearea în penitenciar!

Citeste si: Ce se intampla daca stergi geamurile cu balsam de rufe: trucul care rezolva o problema ce apare des- kfetele.ro

DIANA CARJALIU, medic psihiatru: Acum îl cunoaștem toți pe Dincă și psihiatrii pot să spună că nu are nicio boală psihică. Dincă este psihopat, are o tulburare comportamentală.

Gheorghe Dincă, interogat de profileri FBI. Anchetatorii au o misiunea grea

Pe de altă parte, avem schițat și un profil al suspectului făcut de un profiler al poliției, școlit de FBI. Și el i-a analizat comportamentul- iar misiunea lui- să patrundă în mintea celui supranumit monstrul din Caracal- a fost grea. A vrut să afle cât mai multe detalii despre trecutul lui, așa ca i-a pus un șir lung de întrebări.

Unele s-au repetat din când în când, tocmai ca anchetatorii să vadă dacă Gheorghe Dincă minte sau spune adevărul.

Potrivit unor surse- în timpul interogatoriului- care a semanat mai degrabă cu o ședință la psiholog- suspectul a dovedit cu vârf și îndesat că e un individ căruia îi place să domine pe oricine. De fiecare dată, l-a întrerupt pe ofițer, ba chiar a urlat la el. A povestit cu seninătate cum le-ar fi torturat și ucis pe Luiza și pe Alexandra. Și nu părea să aibă deloc remușcări. Atunci când a detaliat cum a scăpat de cadavre nu a schițat niciun astfel de gest.

Dacă ne uităm la fișa medicală a suspectului de crime în serie este inevitabil să nu gândim că individul ar putea să aibă probleme psihice.

În ultimii ani- de opt ori a fost internat într-un spital de psihiatrie. În 2010- pe biletul de trimitere- doctorul scria că Gheorghe Dincă ar fi suferit de sindrom anxios depresiv. În spital- i-a fost pus și un diagnostic secundar- „tulburări mentale şi de comportament datorate folosirii alcoolului”, sindrom de dependenţă, sindrom amnezic şi hepatită alcoolică și a primit tratament.

Citeste si: Cazul Caracal: Nu se dorește reconstituirea arderii unui trup în butoi! Ce mesaj a transmis Alexandru Cumpănașu

DIANA CARJALIU, medic psihiatru: Oau, Dincă anxios... Nu știu de ce i-au pus diagnosticul ăsta. Nu cred că omul ăsta a fost în viața lui anxios depresiv.

DAN ANTONESCU, criminalist: Să nu uităm că a condus mașina, a primit dreptul de a conduce, s-a comportat în societate normal. E adevărat, era puțin mai singuratic, dar asta nu înseamnă că avea probleme psihice.

Dincolo de expertiza psihistrică- dincolo de declarațiile lui Gheorghe Dincă- există un singur adevăr pe care anchetatorii se chinuiesc să-l descopere. Pistele sunt multe, la fel și informațiile care explodează ca niște bombe.

Încă o scrisoare anonimă primită de familia Luizei Melencu aruncă în aer investigația. Cineva le-a scris că ar avea detalii neștiute din casa groazei.
Concret, că Luiza și Alexandra au stat împreună o vreme, sechestrate acolo. Și că fata lor ar fi fost drogată și scoasă cu o mașină din Caracal după ce Alexandra a sunat după ajutor la 112.

Dincă susţine că oasele descoperite într-o pădure de la marginea oraşului Caracal aparţin Luizei Melencu, insă analizele din România n-au fost concludente.

Mama fetei spune că va pleca în Italia să o caute- fiind convinsă că nu e moartă. Ba mai mult- femeia a declanșat și o anchetă la vamă- după ce a declarat că ar fi scos-o pe Luiza ilegal din țară- de nenumărate ori- fără a avea acordul tatălui. Monica Melencu susține că ar fi dat șpagă.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Culmea luxului: și-a rupt ambele picioare și și-a comandat un scaun cu rotile placat cu cristale Swarovski

Nicos de la Puterea dragostei a pus ochii pe o altă fată din casă! Gestul care l-a dat de gol: „Regino!”

Alex Bodi, vizibil afectat de moartea bunicii sale! Prima apariție după vestea tragică

Opiniile unor celebrități despre vânătoare

Tragedia momentului în România! Un celebru PREOT e în COMĂ la spital

”Ar fi bine măcar să își vadă de ale lui! ” Oana Roman, noi afirmații despre Marius Elisei și Catinca Roman! Cum au reacționat cei doi

Reghecampf, umilit crunt de Anamaria Prodan. Impresara a recunoscut totul

Alex Bodi, vizibil afectat de moartea bunicii sale! Prima apariție după vestea tragică

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies