Ghivece cu flori sau plante potrivite pentru tine, dacă ai copii sau animale de companie în casă

Autor: Clara Ionescu

Plante și flori oricine își dorește să aibă în preajmă. Doar că pentru cei care locuiesc la bloc și spațiul nu este unul foarte generos sau dacă împart spațiul de locuit cu un animal de companie ori dacă au copii plantele în ghiveci sunt deci o țintă sigură spre a fi distruse. Ce este safe de ales? Iată câteva sugestii.

Crăciunițele

Sunt florile populare în perioada sărbătorilor de iarnă și despre frumusețea acestor plante în ghivece toată lumea știe.

Sunt roșii și au devenit în ultimii ani un simbol al Crăciunului. Căci nu degeaba are floarea în formă de stea și înfloresc fix în această perioadă din an. Legenda spune că despre această floare că a fost culeasă de o femeie săracă spre a fi dusă la biserică ca omagiu adus zilei de Crăciun. Iar minunea a făcut că ea să se transforme în floare roșie frumoasă, înflorind instant.

De îngrijit nu este greu. Nu este pretențioasă, de obicei este găsită în ghiveci mic. Trebuie udată constant. Are perioadă de repaus din august până în octombrie. Unii nici nu o mai mută din ghiveciul în care este când o cumpără. Se spune despre aceasta că poartă denumirea populară de Nu mă deranja. Asta pentru că își pierde bobocii dacă este mișcată în perioada ei de formare și creștere.

Plantă de jad

Cu puțină îngrijire, are toate șansele să vă decoreze casa vreme îndelungată. Nu are nevoie de multă apă și este printre cele mai populare tipuri de plante de apartament. Se aseamănă cu un copac, cu ramurile sale noduroase și frunze cărnoase.

Citeste si: Schimbări pentru călătorii care utilizează metroul. Cât vor aștepta oamenii în stațiile de metrou?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Crește până la 30 de cm înălțime, în funcție de soi sunt și altele care cresc mai generos de atât. Sigură pentru cei mici sau pentru animale de companie, o veți descoperi ca fiind deloc pretențioasă. Poate fi așezată oriunde în casă.

Feriga

Mulți își amintesc că au crescut în case în care feriga era prezentă. Forma sa inconfundabilă o ținem minte cu toții. Și este sigură pentru bebeluși și animale de companie. Ba chiar felinele se pare că îndrăgesc să se joace cu frunzele acesteia.

Feriga are nevoie de zonă umedă și nu ar trebui să fie atinsă direct de razele soarelui. Poate fi așezată pe orice suprafață sau suspendată. În ghivece mici atârnate vor arăta foarte bine.

Ce alte alegeri puteți face

Specialiștii spun că și alte plante pot fi non-toxice, sigure pentru copii și animale de companie. Iubitorii de plante și flori pot avea în casă trandafiri pitici, planta păianjen, coleus sau planta telegraf.

Acestea nu reprezintă pericol de toxicitate și, în plus, pot curăța și aerul din casă. Vă interesează să faceți deci o selecție riguroasă, în măsura în care unele plante sau flori din ghivece pot fi toxice dacă sunt, spre exemplu, înghițite. Sau pot fi reacții alergice la atingerea acestora.

Achiziționați din magazinele de bricolaj și accesoriile potrivite pentru a îngriji plantele cu pricina, evitând depunerea de praf pe frunze spre exemplu.

  

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Subiecte și BAREM Limba Maternă, BAC 2022 toamnă. Cum arată și cum se rezolvă subiectele la Limba Maternă, la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat 2022

Calendar Creștin Ortodox 19 august 2022. Sfinții zilei. Ce sărbătoare este vineri și ce tradiții respectă credincioșii

Rusia jură că nu va folosi arme nucleare în Ucraina, dar se ferește să semneze pactul cu SUA. Cristian Pîrvulescu, politolog: „Face exact ce au făcut francezii în Algeria” |...

Viața a 6 zodii se va schimba de mâine și vor începe un nou ciclu astral

Informaţie BOMBĂ despre Elena Udrea! Avocata ei a dat vestea în direct la TV

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

Vești importante pentru pensionari. Evaluarea dosarelor va elimina nedreptățile din sistemul de pensii

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies