Gigi Becali vrea să producă medicamente pentru bolnavii de COVID-19: "Fac cadou. De ce de la mine nu primiți și de la olandezi primiți?"

Patronul de la FCSB a decis să ajute din nou România și să achiziționeze aparatură pentru producerea a 10.000 de antivirale pe oră.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Gigi Becali a declarat recent că s-a gândit la o soluție care să vină în ajutorul românilor. Patronul de la FCSB a pregătit deja aparatura pentru scoaterea pe piață a unui antiviral pentru COVID-19, însă se împiedică de aprobarea autorităților.

Citeste si: Reacția incredibilă a lui Gigi Becali, după ce CNCD i-a dat câștig de cauză Anamariei Prodan: „Nu mă interesează. Niște proști”

Care este intenția lui Gigi Becali?

Gigi Becali a declarat că se gândește să producă un medicament pentru români, care să îi ajute pe aceștia în lupta cu virusul nimicitor. Omul de afaceri susține că are deja totul pregătit și în aceste momente fabrica lui poate scoate 10.000 de pastile pe oră, dar trebuie să primească aprobare din partea specialiștilor: "Avem fabrică de Arbidol la Otopeni, care fabrică pentru Rusia. La clinica mea am luat aprobare să fabric Arbdiol, deci la ora asta eu fabric Arbidol, am aparatură pentru a face 10.000 de pastile pe oră.

Ei îți dau aprobare să fabrici, dar strict pentru pacienții mei, nu îți dau voie să îl pui pe piață.

(…) Dacă ei îmi aprobă, iau substanță activă din India pentru Arbidol. În 3-4 zile vine substanța și după fabric pentru toată România, fac cadou. De ce de la mine nu primiți și de la olandezi primiți?", a declarat Gigi Becali, pentru un post de televiziune.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Gigi Becali are totul pregătit pentru a putea să producă 10.000 de pastile pe oră

Gigi Becali 

[Sursa foto: Captură tv]

Directorul Agenției Naționale a Medicamentului, răspuns la solicitarea lui Gigi Becali

Chiar dacă patronul de la FCSB își dorește să îi ajute pe români, directorul Agenției Naționale a Medicamentului susține că antiviralul pe care Gigi Becali este dispus să îl producă nu se află pe lista tratamentelor anti-COVID-19, găsite în protocolul oficial: "Deocamdată protocolul oficial de COVID din România nu recomandă Arbidolul, este trecut la alte antivirale, pentru care nu există suficiente dovezi de eficacitate, așa menționează protocolul în prezent."

, a declarat Robert Ancuceanu, directorul ANM, potrivit Playtech.ro.

Gigi Becali nu a primit autorizația din partea autorităților

Imagine cu caracter ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

Totuși, Ancuceanu a precizat care ar fi pașii de care milionarul ar trebui să țină cont, în cazul în care pastilele respective ar fi introduse în protocolul amintit: "Conform articolului 6 din directiva 2001/83, niciun medicament nu poate fi pus pe piață fără autorizație acordată de Agenția Europeană a Medicamentului sau Agenția Națională a Medicamentului. Trebuie să obțină o autorizație de punere pe piață. Pentru aceasta se depun niște documente prevăzute în direcția 2001/83 și care sunt agreate în toate regiunile mari geopolitice ale lumii.

Citeste si: Gigi Becali, dezvăluiri controversate despre persoanele vaccinate anti-COVID: „Eu de vaccinaţi stau la doi metri distanţă”

Ele sunt evaluate și se acordă autorizație de punere pe piață. O variantă alternativă mai rapidă în această perioadă este o autorizație de nevoi speciale pentru medicamentele care sunt incluse și recomandate în protocolul de tratament COVID-19. (…) Știm că există niște medicamente pe care domnul Becali vrea să le aducă în România, dar nu avem o bază legală prin care Agenția să emită o autorizație, chiar și de nevoi speciale, pentru că nu este inclus în protocolul de specialitate.

Altă variantă ar fi să existe o solicitare a comisiei de specialitate, Comisia de Boli Infecțioase de exemplu, și Ministerul Sănătății ține cont de solicitarea comisiei, de necesarul respectiv și se solicită emiterea unei autorizații de nevoi speciale. Comisia de specialitate este cea care decide dacă medicamentul respectiv este necesar și în ce cantități.", a încheiat directorul Agenției Naționale a Medicamentului.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Război total între Dorinel Munteanu și Gigi Becali! Cum a ajuns fostul mijlocaș al naționalei să piardă 200.000 de euro: trebuia doar să fie acasă! EXCLUSIV

Becali, acuzat că nu a plătit chiria la Arena Națională! FCSB a acumulat datorii de peste un milion de lei către Primăria Capitaleii! Ce decizie a luat finanțatorul? EXCLUSIV

Gigi Becali, operat de urgență! Cum se simte acum Latifundiarul din Pipera: „O operație cam grea...”

Atenție! Destinul tău în funcție de anul nașterii

Adevărul șocant despre pensiile din România! Nu își închipuia nimeni: Vor primi sume infime

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Kamara îl spulberă pe Reghecampf. Dezvăluiri fără perdea despre iubita antrenorului și un apel urgent

EXCLUSIV | Kamara rupe tăcerea după apariția imaginilor cu amanta lui Reghecampf: ”Am avut noroc cu ea. A făcut să vorbească țara de noi”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies