Gimnasta Larisa Iordache, printre cei mai buni olimpici ai Europei

Larisa Iordache i-a cucerit pe reprezentantii Comitetelor Olimpice din Europa, la cateva luni dupa Olimpiada de la Londra.

Distribuie pe:

fara descriereGimnasta Larisa Iordache, componenta a lotului national care a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de la Londra, a ocupat locul al doilea in finala pentru obtinerea premiului Piotr Nurowski, fiind devansata de inotatoarea Charlotte Bonnet (Franta). "Trofeul pentru locul al doilea obtinut de gimnasta noastra este onorant atat pentru sportiva, pentru antrenorii sai, cat si pentru imaginea Romaniei”, a declarat Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR). “In opinia noastra, Larisa Iordache putea obtine chiar si marele premiu, dar oricum rezultatul este excelent si gimnasta merita felicitari”, a completat Morariu.

Distinctia, creata pentru a fi oferita celui mai valoros tanar sportiv european, a fost acordata de catre reprezentantii Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC), pentru a doua oara de la infiintare, in cadrul celei de a 41-a Adunari Generale a EOC care a avut loc la Roma, la finalul saptamanii trecute. Alaturi de Larisa Iordache si Charlotte Bonnet, printre cei cinci finalisti desemnati s-au mai aflat inotatoarea Ruta Meilutyte (Lituania), schiorul alpin Marco Schwarz (Austria) si gimnastul Oleg Stepko (Ucraina). Premiul Piotr Nurowski a fost creat in 2011 in memoria fostului presedinte al Comitetului Olimpic Polonez, un reprezentat de marca al olimpismului international, care a pierit intr-un tragic accident aviatic in aprilie 2010.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate