
Ingrediente: (pentru cca 40 buc.)
600 gr faina
250 ml apa calduta
50 ml ulei
150 gr zahar
7 gr drojdie uscata (sau 25 gr proaspata)
esenta vanilie
esenta rom
coaja rasa de lamaie
coaja rasa de portocala
ulei (pentru prajit)
zahar pudra cu aroma de vanilie (pentru pudrat)
Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro
Citeste si: Jador și Cătălin Moroșanu au răbufnit la Survivor: „Ne batem noi doi” - bzi.ro
Mod de preparare:
Eu am optat pentru varianta simpla si comoda, le-a framantat masina de paine in locul meu, daca alegeti sa le framantati voi procedati in felul urmator: puneti faina impreuna cu drojdia intr-un bol.
Adaugati apa calduta in care ati dizolvat zaharul. Puneti coaja de lamaie si portocala si esentele. Incepem sa framantam si adaugam si uleiul putin cate putin.
E posibil cantitatea de faina sa varieze. Framantam pana ce aluatul nu se mai lipeste. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru infainata, framantam pana obtinem o bila de aluat si intindem cu sucitorul o foaie nu foarte subtire.
Le lasam la dospit 20-30 minute. Incingem bine uleiul apoi punem gogosile in uleiul incins.Cand s-au rumenit pe o parte le intoarcem pe partea cealalta.
Cat sunt calde le pudram cu zahar pe care l-am aromatizat cu o pastaie de vanilie. Daca nu aveti puteti flosi zahar pudra simplu sau zahar pudra cu aroma de vanilie din comert.
Cat sunt calde le pudram cu zahar pe care l-am aromatizat cu o pastaie de vanilie. Daca nu aveti puteti flosi zahar pudra simplu sau zahar pudra cu aroma de vanilie din comert.