Google şi-a modificat logoul pentru a marca solstiţiul de iarnă

Google şi-a schimbat logoul de pe prima pagină a motorului de căutare online pentru a marca solstiţiul de iarnă sau prima zi a iernii astronomice în emisfera nordică a Terrei, afişând o mică animaţie în care literele numelui Google sunt transformate în copii care construiesc un om de zăpadă.

novalue
Autor: V.P.

Google marchează prima zi de iarnă astronomică sau solstiţiul de iarnă printr-o animaţie afişată pe pagina de start a motorului de căutare. Literele care alcătuiesc logoul Google sunt redesenate, devenind nişte copii care construiesc un om de zăpadă.

Prima zi de iarnă astronomică sau solstiţiul de iarnă din emisfera nordică a Terrei are loc anual în jurul datei de 21 decembrie. Potrivit site-ului Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu", solstiţiul de iarnă va avea loc în 2014 pe data de 22 decembrie, la ora 01.03,

ora României.

Solstiţiul de iarnă este şi cea mai scurtă zi din an. La această dată, durata zilei are valoarea minimă din an, de 8 ore şi 50 minute, iar durata nopţii are valoarea maximă, de 15 ore şi 10 minute (valori calculate pentru Bucureşti), potrivit astro-urseanu.ro. La aceeaşi dată, în emisfera sudică a Pământului, fenomenul are loc invers, adică are loc solstiţiul de vară, momentul marcând începutul verii astronomice pentru emisfera australă a Terrei.

Solstiţiile au loc datorită înclinării axei planetei faţă de planul orbitei terestre cu circa 66 de grade. Din acest motiv, în mişcarea sa aparentă, Soarele parcurge în decurs de un an cercul sferei cereşti numit "ecliptică", a cărui înclinare faţă de ecuatorul ceresc este de 23 de grade.

La momentul solstiţiului de iarnă, Soarele se află în emisfera australă a sferei cereşti, la distanţa unghiulară maximă de 23 de grade sud faţă de ecuator, astrul efectuând mişcarea diurnă în lungul cercului paralel cu ecuatorul ceresc, numit "tropicul Capricornului".
Aceasta explică, pentru latitudinile medii ale Terrei, inegalitatea zilelor şi a nopţilor, precum şi succesiunea anotimpurilor.

În momentul solstiţiului de vară, care are loc în jurul datei de 21 iunie, Soarele efectuează mişcarea diurnă în lungul cercului paralel cu ecuatorul ceresc, numit "tropicul Racului".

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a marca un anumit eveniment major, o personalitate care a influenţat lumea sau o sărbătoare.

Primul "doodle"- o reprezentare ocazională a logoului Google afişată pe prima pagină a motorului de căutare- a apărut în 1998, când fondatorii Google
Larry Page şi Sergey Brin au participat la festivalul Burning Man din deşertul Nevada şi au pus emblema evenimentului în spatele logoului Google pentru a anunţa utilizatorii că vor fi plecaţi în acea perioadă. De atunci au fost create peste 1.000 de "doodle"-uri pentru paginile de start ale Google din întreaga lume.

Citeste si: A MURIT! Mulţi nici nu ştiau că este bolnavă... E doliu în muzica populară românească!- bzi.ro

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Daniel Onoriu, cunoscutul pilot de raliuri, s-ar afla în stare gravă la Spitalul Floreasca!

Cum se simte prima româncă infectată cu tulpina Omicron! „Un pic m-am speriat. Nu ştiu ce o fi mâine”

Sfârșit tragic pentru Laci Farkas, solistul și chitaristul trupei Quo Vadis. A murit într-un grav accident rutier la intrare în Timișoara

2022 va fi un an plin de SUCCES pentru tine!

Bani în plus pe lângă pensie! Milioane de români îi vor primi. Anunţul momentului de la Finanţe

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Cum arată femeia care a consumat doar fructe timp de 30 de ani: „Copiii mei nu au fost interesați niciodată de dulciuri” FOTO

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies