Grecia, creștere a numărului de cazuri de COVID-19! Multe dintre noile infectări sunt în rândul tinerilor

Grecia, creștere a numărului de cazuri de COVID-19, după o perioadă în care numărul de infectări scăzuse.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Grecia, creștere a numărului de cazuri de COVID-19! Majoritatea noilor infectări sunt în rândul tinerilor şi medicii avertizează asupra riscului unui nou val epidemic.

Grecia, creștere a numărului de cazuri de COVID-19

Grecia se confruntă cu un număr crescut al noilor cazuri de coronavirus, după ce în ultima perioada numărul de infectări era în scădere. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.797 de noi infectări, iar luni 801.

Citeste si: Radonul, un pericol pentru sănătate! Cercetătorii UBB: ”Reabilitarea termică a clădirilor crește concentrația acestui gaz cancerigen”

Grecia, creștere a numărului de cazuri de COVID-19! Majoritatea infectărilor sunt în rândul tinerilor
Grecia, creștere a numărului de cazuri de COVID-19! Majoritatea infectărilor sunt în rândul tinerilor[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Carla’s Dreams, prins FĂRĂ mască. Cine este, de fapt, artistul care face furori în România...- bzi.ro

În ultima perioadă, Grecia a renunțat la o mare parte din restricții, ba chiar s-a renunțat și la purtarea măștii în spațiile deschise pentru a reînvia turismul, care a fost grav afectat în această perioadă.

Noile cazuri de infectări cu COVID-19 s-au înregistrat în rândul tinerilor, iar medicii avertizează că există riscul unui nou val pandemic. Îngrijorările țin de apariția variantei Delta, care este extrem de contagioasă.

Aproximativ 38% din populația Greciei s-a vaccinat, iar guvernul elen oferă stimulente pentru a încuraja oamenii să se vaccineze, cu obiectivul ca acest procent să ajungă la măcar 70% în toamnă, scrie Agerpres, citat de digi24.ro.

Explozie la Combinatul chimic Azomureș! Un bărbat a fost rănit

Grecia, creștere a numărului de cazuri de COVID-19! Majoritatea infectărilor sunt în rândul tinerilor
Grecia, creștere a numărului de cazuri de COVID-19! Majoritatea infectărilor sunt în rândul tinerilor[Sursa foto: PixaBay]

Condiții de călătorie în Grecia

Conform informațiilor comunicate de autoritățile elene, pentru a intra în Grecia, cetățenii români trebuie să prezinte următoarele:

 • formularul de localizare a pasagerilor completat cu cel puțin 24 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei – acest formular este obligatoriu pentru intrarea pe teritoriul Greciei, indiferent de calea de acces (aeriană, rutieră, maritimă). După completarea datelor din formular, călătorii vor primi un e-mail de confirmare. În ziua intrării în Grecia, călătorii vor primi, prin email, Formularul PLF cu un cod unic (QR), care trebuie prezentat autorităților elene.

  unul dintre următoarele documente referitoare la COVID-19 (nu se aplică copiilor cu vârsta sub 12 ani):
  rezultatul negativ al unui test PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei, sau rezultatul unui test rapid antigen negativ care să fi fost recoltat cu maximum 48 de ore anterior intrării în Grecia. Documentul care atestă rezultatul negativ poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.
 • dovada vaccinării cu un vaccin autorizat pentru COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la a doua doză sau de la doza unică. Documentul cu dovada vaccinării poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

  un document eliberat de un laborator autorizat sau un certificat medical care să ateste că persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19 într-un interval cuprins între 30 și 180 de zile anterior datei sosirii în Grecia. Documentul poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.
 • certificatul european digital COVID-19, în format tipărit sau digital.
 • Autoritățile elene pot efectua teste rapide, algoritmic, la punctele de control a trecerii frontierei. Fiind vorba de o testare rapidă, călătorul așteaptă pe loc, la frontieră, rezultatul testului.
 • În cazul unui rezultat pozitiv, călătorul va sta în carantină 10 zile, într-o locație stabilită de autoritățile elene.

Sursa: mae.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Radonul, un pericol pentru sănătate! Cercetătorii UBB: ”Reabilitarea termică a clădirilor crește concentrația acestui gaz cancerigen”

Strigăt de disperare al unei jurnaliste care nu și-a văzut fetița de un an: "O ține închisă în casă de un an". Tânăra mămică a intrat în greva foamei în speranța că va...

Explozie la Combinatul chimic Azomureș! Un bărbat a fost rănit

Horoscop 23 Septembrie 2021: Astăzi, planul financiar și cel sentimental sunt foarte bine evidențiate

Se aplică de vineri! Carantină în România. Sute de mii de români au interzis

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

Halep a anunțat DESPĂRȚIREA, în luna de miere. „E timpul să încheiem relația”. Șoc în familie

FOTO | Simona Halep, așa cum nu ați mai văzut-o! Poze incendiare din luna de miere

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies