Greşeala pe care o fac toţi părinţii în sezonul rece: „E boală naţională”

Un renumit medic a vorbit despre greşelile pe care le fac părinţii iarna.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

 
Un medic pediatru a vorbit despre greşelile pe care le fac părinţii în sezonul rece din dorinţa de a-şi proteja copiii de răceală. Una dintre cele mai mari este faptul că îi îmbracă pe cei mici foarte gros, crescând sensibilitatea lor. Medicul Ana Culcer a spus că cei mici nu trebuie protejaţi excesiv şi că pot fi scoşi afară încă din prima săptămână de viaţă. 
 
De asemenea, dacă se îmbolnăvesc, igiena celor mici nu trebuie neglijată. Mulţi părinţi evită să le facă baie copiilor atunci când sunt răciţi de teamă că s-ar putea îmbolnăvi mai tare, însă tocmai în acea perioadă igiena este importantă. 
 
„Concluzia mea de medic cu o experienţă de peste 4 decenii este că prevenţia bolilor este cel mai important lucru, terapia rămânând o soluţie de necesitate. Trebuie să luptăm pentru a creşte un organism sănătos cu o imunitate foarte bună, astfel încât să poată trăi într-un echilibru cu toate microorganismele din mediu – virusuri, bacterii, ciuperci, fără a se îmbolnăvi. Dacă suntem puternici învingem boala. Cele mai moderne suplimente alimentare încearcă să stimuleze imunitatea pe toate căile pentru a preveni îmbolnavirea”, a declarat dr. Ana Culcer, conform Unica.ro. 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: