Greva profesorilor nu se încheie! Liderul de sindicat, Marius Nistor, anunță un nou protest în Capitală: „Greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluţie”

La protestul programat pentru joi sau vineri vor participa 20 000 de cadre didactice, anunță Marius Nistor.

Autor: Maria Ciontu

In articol:

Greva profesorilor continuă și în această săptămână și se pare că protestele cadrelor didactice nu se vor termina aici. Profesorii sunt nemulțiți de condițiile actuale și își cer drepturile. Mai mult decât atât, aceștia au respins oferta propusă de Guvernul României. 

În acest context, președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, a anunțat un nou protest de amploare joi sau vineri.

În Capitală vor fi așteptați 20 000 de profesori. Până acum, aproximativ 15 000 de cadre didactice au renunțat la grevă și s-au întors la catedră, un procent semnificativ, potrivit lui Marius Nistor, care a precizat că nu este vorba despre lideri de sindicat.

Profesorii vor soluții din partea Guvernului

Cadrele didactice își doresc să fie susținuți de Guvernul  României, tocmai de aceea vor ca statul să vină cu soluții pe termen lung și să ofere garanția că grila de salarizare se va modifica. Până atunci, vor continua protestele. De asemenea, aceștia au anunțat că sunt dispuși să negocieze, dacă acest lucru va fi posibil.

„În momentul de faţă, greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluţie care să fie acceptată de către colegii noştri şi când colegii noştri vor decide acest lucru. Noi suntem deschişi la negocieri”, a anunţat liderul de sindicat, Marius Nistor.

Citeste si: Armin Nicoară și Claudia Puican au împlinit un an de căsnicie! Ce mesaje și-au transmis cei doi: „Într-o căsnicie există urcușuri și coborâșuri”- kanald.ro

Citeste si: UPDATE/FOTO/VIDEO- O tânără a fost descoperită decedată pe o plajă din Mamaia. Ea a fost văzută de mai mulți trecători care au apelat 112: „S-ar fi putut întâmpla peste noapte”- stirilekanald.ro

Citește și: Ministerul Educației a făcut anunțul! Mediile elevilor ar putea fi încheiate chiar și cu două note la fiecare disciplină. Cum va afecta situația școlară anuală

Citește și: "Este cel mai vulnerabil moment al anului școlar" Ecaterina Andronescu explică ce impact poate avea modificarea calendarului examenelor naționale| EXCLUSIV

Mai mult decât atât, Marius Nistor a precizat că nu se poate pronunța încă în ceea ce privește amânarea examenelor naționale, dar acest lucru ar putea fi posibil dacă greva nu se va finaliza în curând. 

„Nu ştiu, în momentul de faţă nu am ajuns în faza în care putem vorbi de amânarea examenelor, dar cu cât se lungeşte acest conflict de muncă, există şi acest risc”, a mai declarat acesta. 

Citeste si: „Ieri am avut un incident destul de neplăcut, dar nu sunt pregătită încă să vorbesc.” Ce i s-a întâmplat Ioanei Ginghină, la puțin timp după nuntă- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro

Citeste si: Au apărut detalii cutremurătoare care ar juca un rol important în aflarea cauzei morții tinerei care a fost găsită moartă pe plaja din Mamaia- radioimpuls.ro

De precizat este faptul că liderul de sindicat a declarat că au depus deja o solicitare pentru protestul din București și așteaptă un răspuns din partea Primăriei. De asemenea, Marius Nistor a mai spus că profesorii care au decis să revină la catedră și să nu mai ia parte la proteste nu ar trebui judecați sau acuzați.

Citește și: Ministrul Ligia Deca, anunț de ultim moment! Ce s-a decis după negocierile cu sindicaliștii?: „Au renunțat la grevă”

„În niciun caz nu trebuie acuzat vreun cadri didactic care s-a retras din acţiunea de grevă că ar fi spărgător de grevă”, a mai spus liderul de sindicat, Marius Nistor.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Încep protestele în sistemul de Sănătate. Angajații își cer drepturile și amenință că vor face greva japoneză. Ce măsuri cer din partea Guvernului

Când începe și când se încheie vacanța de vară 2023. Vezi care este structura anului școlar

Cel mai înspăimântător sunet din lume a fost reprodus. Era folosit la sacrificiile umane

Armin Nicoară și Claudia Puican au împlinit un an de căsnicie! Ce mesaje și-au transmis cei doi: „Într-o căsnicie există urcușuri și coborâșuri”

Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni

„Minunată, o fată așa cum mi-am dorit de la viață, să am lângă mine.” Ce a declarat Marius Elisei despre noua sa relație

Cauza morții actorul Michael Gambon, celebru pentru rolul Dumbledore din filmele Harry Potter

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies