Greva profesorilor, un motiv real de îngrijorare pentru părinți. Iulian Cristache (Federația Națională a Asociațiilor de Părinți): "În acest conflict de muncă, cei mai afectați sunt copiii" | EXCLUSIV

Părinții sunt îngrijorați de modul în care se va încheia acest an școlar și mai ales de cum se vor desfășura examenele finale, în condițiile grevei profesorilor.

Autor: Maria Zarnescu

In articol:

Greva profesorilor a început în ziua de luni, iar părinții speră să nu dureze mai mult de această săptămână.

Liderii de sindicat nu au acceptat până acum propunerile Guvernului și nici Executivul nu a îndeplinit revendicările solicitate de cadrele didactice.

Evaluarea Națională de la clasa a VI-a a fost amânată pentru săptămâna viitoare, însă părinții sunt îngrijorați de ceea ce ar putea urma, având în vedere că mai sunt doar câteva săptămâni până la evaluarea pentru clasa a VIII-a și Bacalaureat. Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din România, a vorbit cu jurnaliștii WOWbiz.ro despre îngrijorările părinților și deciziile autorităților cu privire la modificarea calendarului pentru examene.

"Trebuie să avem temeri la examenele naționale și nu doar la evaluarea de la clasa a VI-a"

Din cauza grevei a fost deja amânată Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a, însă părinții sunt mai îngrijorați cu privire la examenele finale pentru ciclul gimnazial și la cel de bacalaureat. Iulian Cristache atrage atenția asupra faptului că a fost deja comprimat calendarul anului școlar.

Citește și: Cea mai puternică Rugăciune la Înălțarea Domnului 2023. Vezi aici Acatistul care se citește în această zi

"Trebuie să avem temeri la examenele naționale și nu doar la evaluarea de la clasa a VI-a. Deja este modificată în calendar, există un ordin de ministru dacă nu mă înșel marți a apărut și noi trebuie să ne zbatem și să încercăm să ne aducem contribuția, astfel în cât aceste examene naționale să nu fie amânate.

Este, într-adevăr o soluție ultimativă, dar în situația în care greva continua, din păcate nu avem ce face. De aceea noi ne-am dorit să ne întâlnim cu doamna ministru Ligia Deca, de aceea ne-am dus marți la Guvern, nu să facem politică, ci pur și simplu să ne asigurăm că există o soluție, astfel în cât în următoarele întâlniri dintre Guvernul României și sindicate să fie găsită soluția de compromis pentru că este nevoie de o soluție de compromis", a explicat Iulian Cristache, pentru WOWbiz.ro.

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Greva profesorilor din 2023

Greva profesorilor din 2023

[Sursa foto: PixaBay]

O soluție de compromis, ideală pentru elevi

Iulian Cristache ne-a explicat că este convins că profesorii nu putea obține imediat tot ceea ce cer așa cum nici Executivul nu poate oferi totul dintr-o dată, însă spune că pentru binele elevilor este necesară o soluție de compromis.

Citește și: „Îmi vine să mă opresc” Gina Pistol a ajuns la capătul puterilor! A spus ce se întâmplă în viața sa, înainte de cununia civilă

"Sunt 100% conștient că profesorii nu pot obține de mâine toată grila care a fost agreată și trebuie să înceapă de la 1 ianuarie și sunt sigur că nici Guvernul nu își va dori să aloce de mâine sau să mărească salariile cu 60%. De aceea vă spun că este nevoie de o soluție de compromis care să vină în sprijinul copiilor noștri pentru că până la urmă, despre copiii noștri este vorba", a precizat el.

În ceea ce privește amenințările profesorilor cu privire la faptul că ar putea să nu încheie mediile finale, Iulian Cristache spune că deja există motive de îngrijorare în rândul părinților.

"Sunt părinți care mă sună și au temeri cu privire la încheierea situațiilor școlare. Există și profesori care au amenințat deja că nu vor încheia mediile. Repet, tocmai de aceea marți am făcut aceste demersuri și faptul că totuși ei s-au întâlnit, consider că demersul nostru a fost foarte bun", a mai adăugat el.

Citeste si: „Nu mai sunt șanse să ne așezăm la aceeași masă.” Flavius Nedelea a vorbit pentru prima dată, după ce el și Anamaria Prodan au mers pe drumuri separate- kfetele.ro

Citeste si: FOTO/VIDEO- Șerpii pun stăpânire pe România! Imagini halucinante din Drobeta și Cluj, acolo unde reptilele se simt ca la ele acasă: „Șarpe de peste 150 de cm!”- stirilekanald.ro

Citeste si: Fanii lui Taylor Swift au purtat scutece pentru adulți la concertul ei. Motivul șocant pentru care au recurs la acest gest- radioimpuls.ro

greva profesorilor

Greva profesorilor din 2023

[Sursa foto: PixaBay]

Cât timp ar mai putea dura greva profesorilor

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți este de părere că greva nu ar trebui să țină mai mult de săptămâna aceasta. Cei mai afectați sunt copiii așa că atât membrii Guvernului, cât și cadrele didactice ar trebui să ajungă la o soluție de compromis.

"Nu aș vrea să mă gândesc că acest protest continuă mai mult de săptămâna aceasta pentru că dacă va continua lucrurile se vor complica foarte mult. Calendarul este deja foarte comprimat, există riscul ca dacă se decalează nu vom mai avea nici măcar a doua sesiune de Bacalaureat.

Răspund astfel și celor care spuneau că: ce ne implicăm noi într-un conflict de muncă?! Păi în acest conflict de muncă cei care sunt afectați sunt copiii noștri", a mai precizat Iulian Cristache, pentru WOWbiz.ro.

Ai un pont WOW? Daca deții mai multe informații despre acest subiect ne poți scrie la adresa [email protected]!

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Greva profesorilor 2023. Câte zile se poate prelungi greva din școli

Miting pro-european la Chișinău! Zeci de mii de moldoveni s-au adunat pentru a susține demersul aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană

|GALERIE FOTO. O profesoară sexy concediată pentru postările de pe OnlyFans face chetă ca să-și plătească avocatul. „Aproape fiecare profesor are o a doua slujbă”

Cine va boteza copilul lui Theo Rose și al lui Anghel Damian: „Îl așteptăm cu bucurie”. Artista urmează să devină mamă pentru prima oară în câteva zile

Un tânăr român a rămas paralizat după ce a fost bătut de 16 oameni în Spania

„Din folclorul ăsta autentic nu pot plăti ratele.” Nicoleta Voicu vrea să iasă la grevă! Vedeta este revoltată din cauza taxelor și cheltuielilor

Un nou scandal este pe cale să izbucnească între Andreea Bălan și George Burcea! Procesul o poate lăsa pe vedetă fără sute de mii de euro

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies