Greva spontana la Uzinele Dacia! Vezi aici care sunt dorintele angajatilor!

O greva spontana s-a declansat in aceasta dimineata in mai multe sectii de fabricii de automobile Dacia de la Miveni.

Distribuie pe:

Angajatii de la montaj, caroserie si vopsitorie protesteaza dupa ce conducerea a decis acordarea a doua zile de concediu fara plata.

"Oamenii au spus ca vor relua lucrul cand va fi respectat contractul colectiv de munca", a declarat un reprezentant al Sindicatului.

"Miercuri dimineata, salariati ai Uzinei Vehicule Dacia au protestat contra deciziei managementului de a pozitiona zile de concediu de odihna, platit 100%, pe 3 si 4 ianuarie. Pentru a nu acumula stocuri la inceputul anului, in zilele de 3 si 4 ianuarie 2013 nu se vor fabrica vehicule, iar salariatii din sectoarele aferente activitatii de fabricatie vehicule vor ramane la domiciliu. Pentru a proteja veniturile angajatilor, resursele lor si ale companiei, s-a decis ca salariatii sa aiba posibilitatea de a alege intre concediu de odihna, platit 100%, si plata cu 85%. Uzina Mecanica si Directia Logistica au o activitate sustinuta, dar persoanele din aceste sectoare care nu vor lucra in datele de 3 si 4 ianuarie vor intra in acelasi sistem ca si la Uzina Vehicule", se arata intr-un comunicat al conducerii Dacia Renault, potrivit bitpress.ro.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate