Gripa face ravagii! Spitalul Universitar a luat deja primele măsuri

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a luat măsuri preventive împotriva gripei, decizia fiind luată din cauza faptului că, în această perioadă, apar tot mai multe cazuri de infecţii respiratorii.

Distribuie pe:

Autor: Radu C. Munteanu

Comitetul director al Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti ( SUUB) a luat măsuri pentru a preveni apariţia infecţiilor cu virus gripal în rândul pacienţilor.

Astfel, accesul celor care nu sunt internaţi în spital a fost limitat, programul de vizită fiind redus la două ore pe zi pentru secţiile clinice şi la o oră pe zi pentru secţiile cu risc crescut, precum Terapie Intensivă şi Neonatologie. De asemenea, este permis accesul unui singur vizitator la un pacient.
"Aceste măsuri sunt luate pentru a-i feri pe pacienţii noştri aflaţi deja în suferinţă şi internaţi în secţiile clinice ale SUUB să contacteze în plus o infecţie virală cu tulpini severe de Haemophilus influenzae care ar putea să le înrăutăţescă starea de sănătate şi să influenteze în sens negativ tratamentul fiecăruia. De asemenea, facem apel către cei care au rude internate, în această perioadă şi care doresc să le viziteze, să respecte acest program şi, în momentul vizitei, să acorde o atenţie deosebită echipării corespunzătoare cu: halat de unică folosinţă, bonete, botoşi, mască facială şi să se dezinfecteze pe mâini folosind dezinfectantele. Acestea cât şi echipamentele de protecţie mai sus menţionate se găsesc la intrarea în fiecare secţie din spitalul nostru. Le mulţumim tuturor pentru înţelegere şi îi asigurăm că aceste măsuri sunt luate în scop preventiv, atât pentru pacienţi cât şi pentru aparţinătorii lor, sănătatea fiind cea mai importantă pentru noi toţi", a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Cum să ne ferim de gripă?

Gripa este o boală acută, contagioasă, produsă de virusul gripal. Sezonul rece favorizează îmbolnăvările şi epidemiile de gripă (iarna, începutul primăverii). Gripa se transmite pe cale aeriană, atât în mod direct (prin tuse sau strănut) cât şi indirent (prin obiecte proaspăt contaminate: batistă, prosop, veselă etc). Pentru a preveni apariţia acestei boli, trebuie să avem grijă să evităm aglomerările umane unde putem să avem contact cu persoane care sunt deja bolnave. Trebuie să ne spălăm cât mai des pe mâini, dar mai ales după suflarea nasului sau venirea în contact cu persoane bolnave. În cazul în care un membru al familiei s-a îmbolnăvit deja, trebuie izolat de restul într-o încăpere luminoasă, aerisită şi suficient încălzită.
Cu toate că unele infecţii pot fi foarte uşoare, persoanele bolnave de gripă au unele sau toate dintre următoarele simptome: febră, durere de gât, secreţii nazale, tuse seacă, oboseală, durere de cap, dureri musculare. Puteti recunoaşte o viroză respiratorie alta decât gripa, dupa debutul mai lent al bolii (începe uşor cu usturimi în gat, nas înfundat, dureri de cap) cât şi după evoluţia mai uşoară a bolii. Aceste forme de viroze respiratorii (răceala) sunt cauzate de alte virusuri respiratorii (adenovirus, virus sinciţial re spirator, virusuri paragripale etc.).
Pentru ca sănătatea noastră să nu fie pusă la încercare, medicii recomandă ca românii să se vaccineze, în special toamna, înainte de debutul sezonului rece, fiindcă astfel se reduce foarte mult riscul de îmbolnăvire.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: