Grupul de Comunicare Strategică: Eventualele măsuri de relaxare a restricţiilor nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare din raţiuni de securitate sanitară

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, luni, că eventualele măsuri de relaxare a restricţiilor nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare din raţiuni de securitate sanitară.

Distribuie pe:

Autor: A.N.C

Grupul de Comunicare Strategică: Eventualele măsuri de relaxare
Grupul de Comunicare Strategică: Eventualele măsuri de relaxare

Autoritările preciează că orice discuţii prezentate în spaţiul public pe această temă sunt propuneri individuale, care nu au fost dezbătute de toţi factorii implicaţi.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, luni, precizări cu privire la vehicularea în spaţiul public a unor propuneri referitoare la eventuale măsuri de relaxare a restricţiilor instituite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus (COVID-19):

1. Măsurile instituite până în acest moment de autorităţi îşi dovedesc eficienţa în combaterea răspândirii noului coronavirus (COVID-19) şi se impune respectarea strictă a acestora şi în perioada imediat următoare.

2. Eventualele măsuri de relaxare a restricţiilor nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare din raţiuni de securitate sanitară.

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

3. Dezbaterile referitoare la ridicarea graduală a restricţiilor trebuie să ţină cont de evoluţia epidemiologică în fapt, precum şi de necesitatea prevenirii riscurilor referitoare la un alt val de infectare.

Citeste si: Tânără din București, rămasă fără bicicletă din scară pentru că "și așa nu o folosea". Ce s-a întâmplat după ce vecinul a spart lacătul și a început s-o folosească

Citeste si: Familia lui Florin Salam trăiește periculos. Imagini din zona zero a focarului din Italia

Citeste si: Nelu Tătaru, anunț care vizează persoanele de peste 65 de ani: " Vor fi duse în anumite spaţii-tampon"

4. Autorităţile fac permanent estimări asupra evoluţiei răspândirii virusului, care se bazează în primul rând pe comportamentul social şi pe rata de conformare a cetăţenilor faţă de măsurile deja adoptate.

5. În acest moment, dezbaterile publice referitoare la unele propuneri privind măsurile de relaxare a restricţiilor privesc iniţiative individuale, care nu au făcut obiectul analizelor sau deciziilor la nivelul forurilor autorizate. Astfel de propuneri vor fi discutate cu toţi factorii implicaţi în gestionarea situaţiei răspândirii noului coronavirus (COVID-19), ţinând cont de toate riscurile şi de identificarea măsurilor care pot fi implementate pentru a garanta sănătatea cetăţenilor.

6. În analiza referitoare la eventualele măsuri de relaxare a restricţiilor se va ţine cont de recomandările Comisiei Europene, precum şi de coordonarea cu celelalte state ale Uniunii Europene.

7. În privinţa deciziilor referitoare la relaxarea măsurilor de restricţie, se va ţine cont de nevoia aplicării acestora tuturor categoriilor de cetăţeni. Astfel, va fi avută în vedere implementarea acelor soluţii prin care să beneficieze de aceste măsuri toate categoriile de persoane, în condiţii de siguranţă sanitară, fără a impune restricţii suplimentare anumitor categorii de persoane.

Un proiect de relaxare a măsurilor aparţinând doctorului Adrian Streinu Cercel, prezentat de Digi 24, propune, printre altele, izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte şi chiar despărţirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Inca 9 decese inregistrate in Romania. Numarul total: 460

Imagini șocante! O femeie, găsită moartă pe o bancă după ce s-a testat pentru coronavirus. Care a fost cauza decesului

Sefii Politiei si Jandarmeriei, declaratii oficiale despre conflictele de strada care au avut loc de Paste

Doua medicamente pentru tratarea COVID-19, produse in Romania. Vesti extraordinare si pentru diabetici

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies