Grupurile civice protesteaza joi: ”Tăcerea ucide. Ne vedem în stradă!” - Vezi prima lista de revendicari

Comunitatile Uniţi Salvăm, Neam Trezit, Activişti fără Frontiere şi Miliţia Spirituală anunţă pe Facebook organizarea unui protest în Piaţa Universităţii, pentru ziua de joi, ora 18.000), scrie site-ul romaniaculturala.ro

novalue
Autor: V.P.

Grupurile civice au întocmit o primă listă de revendicări, de la solicitarea de demisii (Piedone, Oprea, Bănicioiu şi ISU) şi până la asigurarea a 10% din PIB pentru bugetul sănătăţii. Lista (pe care o puteţi citi mai jos) este provizorie, urmând să fie definitivată în stradă.

”O tragedie s-a produs din cauza indolenţei, iresponsabilităţii şi corupţiei. Nu e nici prima nici ultima oară când nepăsarea şi abuzul de putere fac victime.

Răbdarea a ajuns la capăt. Tristeţea şi revolta nu ne lasă să asistăm pasiv.

În momente de cumpănă, o parte a societăţii a răspuns prin solidaritate. Celor care au ajutat victimele tragediei vineri seară, celor care muncesc zi şi noapte să salveze vieţi şi să aline suferinţa, celor care au donat sânge sau diferite produse şi servicii, celor care au informat cu obiectivitate, le datorăm recunoştinţă. Gândurile noastre merg în continuare către victime, familiile şi apropiaţii acestora. Să îi ajutăm cum putem chiar dacă ajutorul nu va repara răul făcut. Societatea noastră are o şansă dacă nu vom uita solidaritatea şi compasiunea şi le vom practica tot timpul.

Celor care şi-au neglijat responsabilităţile legale, instituţionale şi morale le cerem socoteală!

Ieşim în stradă şi nu renunţăm până nu vedem rezultate! Împreună cu toţi cei care vor veni la protest vom redacta lista finală de cereri.
Ce vrem?

1. Vrem anchetă rapidă, corectă şi transparentă în investigarea tragediei! Vrem să li se comunice cetăţenilor rezultatul anchetei.

2. Vrem demisii ACUM! Vrem demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu şi a vicepremierului Gabriel Oprea! Vrem demisia Ministrului Sănătăţii Nicolae Bănicioiu! Vrem demisia şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

3. Vrem ca toţi cei care au participat la operaţiunile de salvare să poată vorbi liber, fără să fie ameninţaţi!

4.
Vrem revizuirea de urgenţă a planurilor de intervenţie pentru situaţii de urgenţă, pentru incendii şi pentru cutremure, care în Bucureşti ar putea produce zeci de mii de victime! Activitatea comercială în clădiri ne-consolidate şi care prezintă risc de prăbuşire trebuie interzisă.

5. Vrem ca toate locaţiile din ţară care găzduiesc evenimente similare să fie verificate în regim de urgenţă pentru a se asigura că deţin infrastructură necesară în caz de incendiu.
Vrem ca materialele fono-izolante care nu sunt ignifuge să fie interzise!

6. Vrem minim 10% din PIB pentru sănătate, media europeană a finanţării pentru acest domeniu.

7. Vrem să nu se mai închidă spitale ci să se construiască! Vrem ca personalul să fie bine remunerat şi instruit, atât medicii cât şi auxiliarii. Vrem demisii la vârful Ministerului Sănătăţii pentru amânarea dării în folosinţă la timp a Unităţii Moderne pentru arşi de la Spitalul Floreasca.

8. Vrem echipament modern pentru pompieri şi pentru toţi cei care lucrează DIRECT pentru salvarea oamenilor! Vrem ca salariile lor să crească iar condiţiile lor de lucru îmbunătăţite.

9. Vrem introducerea în trunchiul şcolar obligatoriu, clasele I-XII, a Educaţiei comunitare, care să cuprindă instrucţie de prim ajutor, exerciţii pentru situaţii de urgenţă (cutremure, incendii, inundaţii), educaţie rutieră. şi de prevenirea incendiilor.

10. Vrem simplificarea şi clarificarea cadrului legislativ privind funcţionarea spaţiilor comerciale, în acest moment plin de lacune, neclarităţi şi neconcordanţe. Responsabilităţile trebuie să fie clare, la fel şi sancţiunile.

Vrem să nu mai fim minţiţi şi umiliţi de către cei care au putere politică şi administrativă.

Nimic nu va mai fi la fel. Ne vedem în stradă! E doar începutul!"

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Închiderea granițelor nu este o soluție împotriva tulpinii Omicron, este avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Un virusolog italian face praf România din cauza ratei mici de vaccinare anti-COVID: „Și atunci care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”

Cetățeni greci, prinși cu certificate COVID falsificate în România și Bulgaria. Ancheta bate pasul pe loc: „Odată ce titularul are un astfel de document, este imposibil de...

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

Decizia momentului despre CERTIFICATUL VERDE! Anunțul făcut de Rafila astăzi, 3 decembrie

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Doliu uriaș în România: Miliardarul a murit în chinuri. „Îngerul” copiilor nevoiași a lăsat un gol imens în sufletul tuturor FOTO

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies