Gustarea care scade colesterolul, elimina stresul si mentine inima sanatoasa! Trebuie sa consumi zilnic asa ceva

Este considerat un aliat al sănătăţii pentru ca are un continut bogat în fibre, proteine, vitamine si minerale. Acest aliment, care poate reprezenta gustarea perfectă, ajută la scăderea colesterolului, menţine inima sănătoasă, alungă migrenele şi elimină stresul.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereFisticul este un fruct apreciat datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului. Pe lângă faptul că poate reprezenta gustarea perfectă dintre mese, fisticul ajută la îmbunătăţirea sănătăţii. Iată ce beneficii îţi aduce:

Ţine colesterolul sub control

Consumul zilnic a 100 de grame de fistic crud reuşesc să ţină sub control nivelul colesterolului „rău" (LDL), factor de risc important în apariţia bolilor cardiovasculare. În fistic se găsesc acizii graşi esenţiali, precum Omega 3 şi Omega 9, care ajută la combaterea concentraţiei mari de colesterol „rău" din sânge.

Elimină stresul şi previne migrenele

Fisticul conţine magneziu şi vitamina B6, implicate în buna funcţionare a celulei nervoase, fiind un remediu excelent pentru combaterea stresului. În plus, cei doi nutrienţi ajută şi la eliminarea durerii de cap. Se recomandă fisticul crud, între 50 şi 80 g pe zi, până la eliminarea problemei.

Protejează vederea

Luteina si zeaxantina sunt doua substante continute de acest fruct care iti protejeaza vederea si reduce riscul de degenerescenta maculara, o afectiune care duce la orbire.

Ajută la reglarea tranzitului intestinal

Bogat in fibre, acesta ajută tranzitul intestinal. Acestă absoarbe apă şi stimulează contracţiile intestinului, favorizând activitatea bacteriană în colon.

O porţie de fistic furnizează 20% din necesarul zilnic de vitamine din complexul B. Alimentul este o sursă bună de fibre şi conţine o cantitate impresionantă de minerale precum: cupru, mangan, magneziu şi potasiu. Fisticul se găseşte în comerţ sub două forme: crud sau prăjit şi (ne)sărat. Este bine să optaţi pentru varianta crudă care-şi păstrează bogăţia nutriţională sau, dacă-l preferaţi pe cel prăjit, să-l alegeţi pe cel nesărat.

Sursa aici


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate