kanald.ro
Stiri
Gustul unic al Italiei vine in casa ta! Fa-ti in doar 20 de minute paste cremoase cu ciuperci
O sa te lingi pe degete si o sa-ti pui si a doua portie de paste cu ciuperci.

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 5 min
Timp de gatire: 15 min
Gata in: 20 min
INGREDIENTE
200 g paste
300-350 g ciuperci
2-3 linguri de unt (separate)
1 lingură ulei de măsline
2 căţei de usturoi
1/2 ceapă, tocată fin
200 g parmezan ras
Pentru servit (opţional)
Parmezan ras şi pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare
Cea mai simplă şi gustoasă reţetă de paste cu ciuperci din lume, asta este! Făcută din ingrediente simple, puţine şi deloc costisitoare, în timp record şi cu minimum de efort. Cât ai zice “paste” ai pregătit masa pentru 4 persoane, după paşii de mai jos.
Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, dar cu un minut mai puţin. Păstrează 1 cană de apă de la paste, separat şi apoi scurge-le pe ele.
Feliază ciupercile. Topeşte 1 lingură de unt la foc mic, într-o tigaie mare. Căleşte 1 minut ceapa şi usturoiul.
Dă focul mai mare, adaugă ciupercile şi lasă-le la făcut până când se evaporă apa din ele.
Mai lasă-le pe foc încă 5 minute, până când încep să se rumenească.Adaugă restul de 2 linguri de unt, amestecă până se topeşte.
Micşorează un pic focul. Adaugă pastele şi 3 sferturi din apa ţinută de la paste şi parmezanul ras. Amestecă uşor şi cu gesturi largi până începe să se formeze sosul cremos. (Dacă pastele par uscate, mai adaugă apă)
Asezonează cu sare şi piper. Opţional, mai poţi adăuga pentru servit pătrunjel şi extra parmezan.