Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă! Ionel Dancă: "Este o ordonanţă de urgenţă foarte importantă adoptată de Guvernul României"

Ionel Dancă, despre OUG privind pacienții cu forme ușoare de Covid-19

Distribuie pe:

Autor: Elena Popescu


In articol:

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care pacienţii asimptomatici sau cu cei care prezintă forme uşoare de Covid-19 urmează să fie monitorizaţi de către medicii de familie. Aceştia vor primi 105 lei pentru fiecare pacient, bani decontați din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

"A fost adoptată o ordonanţă de urgenţă în ceea ce priveşte tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19 asimptomatici sau cu forme uşoare. În această privinţă au fost reglementate procedurile de monitorizare a acestor pacienţi de către medicii de familie, astfel încât să fie redusă presiunea pe sistemul sanitar de urgenţă şi, în acelaşi timp, să fie implicată această zonă de servicii furnizate de medicii de familie în sprijinul pacienţilor şi în vederea efectuării acelor tratamente şi furnizării asistenţei medicale necesare acestor pacienţi. Practic, pacienţii infectaţi cu coronavirus, pacienţii asimptomatici vor fi monitorizaţi şi asistaţi medical de către medicii de familie, iar, în această privinţă, medicii de familie vor avea posibilitatea, potrivit acestei ordonanţe de urgenţă, să deconteze aceste prestaţii medicale în sumă de 105 lei pe caz din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate", a spus Ionel Dancă, astăzi, la Palatul Victoria.

guvern
Guvernul Romaniei[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro

Citeste si: Tichete cadou pentru cei vaccinaţi? Ce bonus ar putea primi angajaţii - bzi.ro

Pacienţii cu forme uşoare rămân acasă

Medicii de familie vor putea elibera şi concediile medicale aferente perioadei când pacienţii se află în carantină sau în izolare.

"Este o ordonanţă de urgenţă foarte importantă adoptată de Guvernul României, după consultarea tuturor specialiştilor implicaţi în lupta cu epidemia de coronavirus şi reprezintă o soluţie adaptată la situaţia actuală, când vedem o evoluţie care pune la

grea încercare sistemul sanitar românesc. Implicarea medicilor de familie este un act esenţial pentru a ajuta la reducerea presiunii pe sistemul medical de urgenţă şi în acest sens Guvernul face un apel către toţi medicii de familie să fie alături de toţi colegii din sistemul medical în acest efort comun de limitare a infecţiilor cu coronavirus şi să ajute în special în ceea ce priveşte această zonă a pacienţilor asimptomatici cu forme uşoare, astfel încât pacienţii să nu mai fie nevoiţi să meargă la spitale pentru a face acele servicii medicale de radiografie şi pentru a
primi certificatele medicale care să ateste infectarea lor cu coronavirus şi perioada de izolare care le-a fost indicată, astfel încât să poată solicita certificatul medical pentru obţinerea concediului medical"
, a precizat Dancă.

Citeste si:Victor Ponta, declarații îngrijorătoare: ”Situația arată a haos”

Încă de acum o săptămână, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunţat că Guvernul pregătește o ordonanţă de urgenţă pentru ca pacienții cu forme uşoare şi medii de Covid, precum şi cei asimptomatici să poată rămâne acasă, sub monitorizarea medicilor de familie, în timp ce numai cazurile grave vor fi spitalizate.

Citeste si:Cine poate face gratuit testul pentru COVID în România. Centrele în care se face testarea

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Motivul incredibil pentru care o pensionară de 83 de ani nu respectă nicio restricție împotriva coronavirusului: „În câțiva ani oricum mor"

Dan Bittman a izbucnit din nou! Artistul, revoltat din cauza restricțiilor: „Nu mi s-a întâmplat niciodată, nici pe vremea lui Ceauşescu, să-mi restrângă cineva drepturile în...

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Duminică 17 Ianuarie 2021: Gemenii vor avea problemele în ceea ce privește capitolul financiar

Imaginile care au ÎNGROZIT toată Planeta: O mare putere militară tocmai a făcut o demonstrație de forță

Dezvăluiri incendiare! O fostă elevă a lui Klaus Iohannis rupe tăcerea. Mărturisiri neașteptate despre președinte

SUA acuză iar China că minte de îngheață COVID-19

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies