Stiri

Guvernul a decis! Ce angajaţi vor primi mai mulţi bani la salariu de la 1 decembrie

Salariul minim brut va fi diferenţiat, iar românii cu studii superioare şi cu vechime mare vor primi mai mulţi bani. Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă care modifică o serie de acte normative, printre care Codul Muncii - Legea nr. 53/2003, şi Legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A. I.


Guvernul a decis! Ce angajaţi vor primi mai mulţi bani la salariu de la 1 decembrie

Modificările aduse Codului Muncii vor intra în vigoare de la 1 decembrie 2018, astfel că de la acea dată angajaţii cu studii superioare şi cu vechime vor primi mai mulţi bani.

Guvernul a modificat Codul Muncii prin OUG pentru a permite mai întâi diferenţierea salariilor în funcţie de vechime şi studii. Ulterior, Executivul va emite o Hotărâre de Guvern pentru a creşte salariul minim de la 1 decembrie 2018.

În acest moment, salariul minim brut este de 1.900 de lei brut, ceea ce înseamnă 1.160 lei în mână. Din salariul brut, statul reţine 25% contribuţii sociale, 10% contribuţii de sănătate, iar ce rămâne este taxat cu 10% drept impozit pe venit.

Cum vor arăta salariile de la 1 decembrie

Guvernul vrea să majoreze salariul minim brut la 2.080 de lei, începând cu 1 decembrie 2018, pentru muncitorii necalificaţi. Acesta înseamnă că angajaţii fără studii şi vechime vor încasa 1.260 de lei net de la 1 decembri, cu 100 de lei mai mult decât cel din prezent.

Angajaţii cu studii superioare care au cel puţin un an vechime în muncă ar urma să primească de la 1 decembrie 2018 un salariu minim brut de 2.350 de lei, ceea ce înseamnă 1.413 lei net.

 
Bianca Drăguşanu a fost atenţionată de Fisc să-şi platească datoriile! Vezi câţi bani a achitat Bianca! EXCLUSIVicon photo

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Luni, de la 22:30, la “Vrei să fii milionar?”: Profesie surprinzătoare a unei concurente! “Sunt trainer la un studio de videochat”icon photo

Vedete

Luni, de la 22:30, la “Vrei să fii milionar?”: Profesie surprinzătoare a unei concurente! “Sunt trainer la un studio de videochat”

Gabriela Corliceanu este concurenta care păşeşte, cu paşi fermi luni, în competiţia “Vrei să fii milionar?”, pentru câştigarea marelui premiu.

Titlu secțiune