Guvernul a decis! Ce angajaţi vor primi mai mulţi bani la salariu de la 1 decembrie

Salariul minim brut va fi diferenţiat, iar românii cu studii superioare şi cu vechime mare vor primi mai mulţi bani. Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă care modifică o serie de acte normative, printre care Codul Muncii - Legea nr. 53/2003, şi Legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

Modificările aduse Codului Muncii vor intra în vigoare de la 1 decembrie 2018, astfel că de la acea dată angajaţii cu studii superioare şi cu vechime vor primi mai mulţi bani.

Guvernul a modificat Codul Muncii prin OUG pentru a permite mai întâi diferenţierea salariilor în funcţie de vechime şi studii. Ulterior, Executivul va emite o Hotărâre de Guvern pentru a creşte salariul minim de la 1 decembrie 2018.

În acest moment, salariul minim brut este de 1.900 de lei brut, ceea ce înseamnă 1.160 lei în mână. Din salariul brut, statul reţine 25% contribuţii sociale, 10% contribuţii de sănătate, iar ce rămâne este taxat cu 10% drept impozit pe venit.

Cum vor arăta salariile de la 1 decembrie

Guvernul vrea să majoreze salariul minim brut la 2.080 de lei, începând cu 1 decembrie 2018, pentru muncitorii necalificaţi. Acesta înseamnă că angajaţii fără studii şi vechime vor încasa 1.260 de lei net de la 1 decembri, cu 100 de lei mai mult decât cel din prezent.

Angajaţii cu studii superioare care au cel puţin un an vechime în muncă ar urma să primească de la 1 decembrie 2018 un salariu minim brut de 2.350 de lei, ceea ce înseamnă 1.413 lei net.

 
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Avertismentul lui Mugur Isărescu legat de salarii! Guvernatorul BNR a tras un semnal de alarmă

Cati bani primesc jandarmii care au fugarit demonstranti in Piata Victoriei? Iata tabelul cu salarii

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Miercuri 20 Ianuarie 2021: Scorpionii sunt loviți de noroc

Demisia momentului din Guvern. A plecat din funcție de urgență! Decizia a fost publicată deja în Monitorul Oficial

Nu mai mânca banane dacă ai această boală! Problemele de sănătate se pot agrava. Medicul Diana Zaharia avertizează

Guvernul anunță noi măsuri în campania de vaccinare. Care vor fi cele mai importante

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies