Guvernul a identificat marele pericol din București. Ce măsuri se iau împotriva COVID - 19

COVID - 19 a alertat Guvernul. Ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că ministerul pe care îl conduce a emis un set de instrucţiuni şi recomandări către angajatori

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Marele pericol din București. Ce măsuri se iau împotriva COVID - 19
Marele pericol din București. Ce măsuri se iau împotriva COVID - 19


In articol:

După răspândirea virusului COVID - 19, Guvernul a emis o serie de instrucțiuni pentru patroni. Angajatorii sunt obligați cel puțin să ia în considerare modificarea programului de lucru „acolo unde se impune” pentru a-i permite unuia dintre părinţi să stea acasă cu copilul sau opţiunea activităţii desfăşurate de la domiciliu.

"Astăzi am avut o şedinţă în cadrul ministerului, ne-am şi consultat cu partenerii noştri şi am găsit de cuviinţă să emitem un set de instrucţiuni care să recomande angajatorilor să ia în considerare, pe de o parte, modificarea programului de lucru acolo unde se impune, astfel încât unul dintre părinţi să poată fi acasă cu minorul pentru a-l îngriji sau să ia în considerare opţiunea activităţii desfăşurate de la domiciliu, prevedere prevăzută în Codul Muncii şi disponibilă celor care o pot practica de la domiciliu, respectiv folosirea prevederilor legate de telemuncă.

Aici, punerea în aplicare a prevederilor legate de telemuncă este condiţionată de asigurarea unor condiţii tehnice, pentru a putea desfăşura corespunzător activităţile. Avem, deci, câteva opţiuni", a precizat Violeta Alexandru, marţi, în cadrul şedinţei de guvern, la solicitarea premierului interimar.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Metroul, marea problemă în perioada COVID - 19

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi seară, că se analizează în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă posibilitatea ca, în Bucureşti, activitatea angajatorilor să înceapă la ore diferite, pentru a reduce aglomeraţia de la metrou. 600.000 de persoane circulă, zilnic, cu garniturile de metrou.

”Pentru a reduce aglomeraţiile în staţiile de metro analizăm în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă propunerea de a începe programul la ore diferite”, a spus, marţi seară, în şedinţa de Guvern, ministrul de Interne, Marcel Vela.

Ce propune Ludovic Orban

La rândul său, premierul Ludovic Orban a afirmat că se poate începe treptat, de la 7 la 10. "Atenţie, asta trebuie căutate arealurile, pe anumite rute de deplasare, astfel încât să reducem aglomeraţia. Unele să înceapă la 7 dimineaţa, altele la 8, altele la 9, altele, care pot şi nu le este afectată activitatea, să începă la 10 dimineaţa. La fel, încetarea programului să se facă la intervale orarediferite să putem să splităm fluxurile , pentru a reduce aglomeraţia.”, a declarat Orban.

Potrivit acestuia, ”periclul de contaminare se reduce cu cât numărul de persoane este mai mic, pentru că permite păstrarea distanţei”. Zilnic, 600.000 de persane circulă în Capitală cu garniturile de metrou.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

ALERTĂ MAXIMĂ! Zeci de mii de români se întorc în țară din Italia. Nebunie la granițe

Cum luptăm cu COVID - 19. Dezastru total la Institutul Matei Balș

Italia își închide granițele. Măsuri drastice luate de autorități

Profesorii se revoltă. Coronavirusul produce primul conflict major

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies