Guvernul arunca bomba dupa alegeri: taxe locale mai mari cu 16% si salarii blocate in 2013!

Nici nu s-a incheiat bine numararea voturile, ca Guvernul anunta deja primele masuri.

Distribuie pe:

fara descriereGuvernul a aprobat cresterea taxelor si impozitelor locale cu 16% incepand cu 2013. De asemenea, a anuntat si blocarea salariilor.

Executivul a aprobat azi indexarea taxelor si impozitelor locale cu rata inflatiei.

In luna octombrie, Ministerul Finantelor a publicat un proiect de hotarare privind actualizarea taxelor si impozitelor locale cu rata inflatiei pe ultimii trei ani, respectiv majorarea acestora cu 16,05%, reluand in mare parte prevederile unui proiect de ordonanta publicat de minister in luna martie, dar care nu a ajuns sa fie aprobat in Guvern, conform Mediafax.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat ca primarii vor decide daca impozitele, taxele si amenzile locale vor fi majorate anul viitor cu 16%, raportat la inflatia din perioada 2010-2012, si a aratat ca s-a enervat ca reprezentantii Ministerului Finantelor nu l-au consultat si nu au explicat mai clar.

La acel moment, Ministerul Finantelor a retras de pe pagina de web proiectul de hotarare, spunind ca prognoza actuala privind rata medie a inflatiei pentru anul 2012, care trebuie folosita la stabilirea indicelui de indexare, este mai mica decat cea luata in calcul la cuantificarea impactului fiscal de la momentul analizei preliminare, astfel ca este necesara revizuirea analizei de impact si rediscutarea sa cu institutiile financiare internationale cu ocazia urmatoarelor consultari.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate