Guvernul, dezbatere privind amânarea ratelor cu până la 9 luni. Florin Cîţu: "Suntem pregătiți"

Guvernul dezbate, în şedinţa de joi, OUG privind posibilitatea amânării ratelor pentru o perioadă de până la 9 luni.

Distribuie pe:

Autor: A.N.C

Guvernul, dezbate privind amânarea ratelor cu până la 9 luni.  Florin Cîţu:


In articol:

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, ca şi contractele de leasing să fie prevăzute în actul normativ, ca o facilitate necesară pentru firmele de transport afectate grav de criza generată de coronavirus.

Guvernul s-a reunit, joi, în şedinţă la Palatul Victoria, unul dintre actele normative care urmează a fi dezbătute fiind Ordnanţa de Urgenţă privind posibilitatea amânării ratelor.

Ludovic Orban l-a întrebat pe ministrul Finanţelor dacă este pregătit cu proiectul de OUG privind ratele la bănci.

Guvernul, dezbate privind amânarea ratelor cu până la 9 luni.  Florin Cîţu:

Guvernul, dezbatere privind amânarea ratelor cu până la 9 luni. Florin Cîţu: "Suntem pregătiți"

"Da, domnule premier, suntem pregătiţi cu ordonanţa pentru credite acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori", a răspuns Cîţu.

Premierul a menţionat că sunt vizate persoane fizice, persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale.

Citeste si: O femeie gravidă în șase luni, mesaj disperat de pe patul de spital: „Am COVID-19. Lupt pentru viața mea și a copilului meu”

Citeste si: Medicii români despre Covid-19. Dr. Rubin Munteanu: “În cazul infectării, pacienții oncologici vor avea puține șanse să supraviețuiască”

Citeste si: Bucureștenii, testați pentru coronavirus din data de 30 martie. Adrian Streinu Cercel: „188 de persoane cu Covid-19 în Bucureşti, cele mai multe în Sectorul 2”

Perioada pe care se suspendă plata ratelor este de până la nouă luni.

"Insist să fie expres prevăzute şi verificaţi dacă sunt prevăzute contractele de leasing, pentru că ştim foarte clar că unul dintre sectoarele foarte afectate este sectorul transporturilor şi foarte multe companii care temporar întâmpină dificultăţi, dar care îşi vor relua activitatea pe măsură ce se normalizează traficul de marfă (...) au nevoie de această facilitate pentru a puta să opereze în continuare", a spus Orban.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate