Guvernul prelungește starea de alertă cu alte 30 de zile în România. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile

Autoritățile prelungesc starea de alertă cu alte 30 de zile, în contextul pandemiei de coronavirus!

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Executivul a prelungit pentru încă 30 de zile starea de alertă instituită pe teritoriul României în data de 15 mai 2020.  

Se prelungește starea de alertă în România

Raed Arafat a anunțat, miercuri, după ședința de guvern, că a fost modificată din nou hotărârea CNSU privind starea de alertă.  În ce privește capitolul despre organizarea evenimentelor private, respectiv nunți și botezuri, a fost mărit numărul maxim

de invitați de la 70 la 200.  

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, scenariu sumbru! Medicul anunță valul patru al pandemiei: ”Virusul este în continuare circulant”

Șeful DSU precizează că se permite un număr de 200 de invitați la interior, într-un restaurant sau locație de petrecere de nuntă sau botez, dar că asta nu înseamnă că vor avea voie 200 de invitați în interior și 200 la exterior.   „S-a decis extinderea numărului de persoane pentru nunți botezuri, vorbim de  maximum 200 de persoane în interior cu condiția să fie vaccinați, testați sau trecuți prin boală”, a spus Raed Arafat. 

Citeste si: O mamă din Iași și-a băgat fetița în mașina de spălat a filmat-o cum se "învârte"- bzi.ro

În condiții fără vaccinare, testare sau o dovadă că s-a trecut prin boală, numărul invitaților permis rămâne de 50 în interior și 70 în exterior, a mai precizat secretarul de stat în Ministerul de Interne.

Hotârărea CNSU

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 9.06.2021, Hotărârea numărul 38. Prin această Hotărâre, CNSU a propus prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Aceasta prevede modificări privind unele măsuri adoptate pentru gestionarea situației create de pandemia de SARS-COV-2.

Ministrul Educației, anunț important pentru elevii români! Din toamnă se vor întoarce toți în bănci

  • Creșterea numărului de participanți la nunți și botezuri până la 200 în spațiile închise, dacă toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală și se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare persoană.
  • Desfășurarea nunților și botezurilor în spații deschise fără limită de participanți, dacă se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare persoană și toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală.
  • Permiterea participării spectatorilor la evenimentul sportiv găzduit de România în cadrul optimilor Turneului Final al campionatului European de Fotbal EURO 2020 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu mențiunea că între 25-50% din capacitatea spațiului pot intra doar persoane vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane vaccinate fără schemă completă, dar prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
  • Aplicarea măsurii carantinei cu privire la cetățenii străini și apatrizi care  sosesc în România, pentru participarea la meciurile de fotbal din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 în funcție de încadrarea țărilor/teritoriilor din care sosesc în zone de risc epidemiologic.

 

SURSE: gov.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Admitere liceu 2021. Cel mai bine cotat liceu din București. Doar elevii cu rezultate mari ajung să studieze aici

Valeriu Gheorghiță, scenariu sumbru! Medicul anunță valul patru al pandemiei: ”Virusul este în continuare circulant”

Nicolae, un muncitor din Buzău, a avut parte de un sfârșit cumplit. Bărbatul a murit strivit într-un utilaj la fabrica unde lucra

Horoscop Zilnic Marți 21 Septembrie 2021: întreaga perioadă este favorabilă pentru planul profesional și, implicit, pentru cel financiar

E obligatoriu. Se va introduce imediat. Noi restricții de azi

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

TRAGEDIA CARE A ȘOCAT ROMÂNIA. Uciși fulgerător de varianta Delta

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies