Guvernul, proiect de ajutor în bani pentru tineri și studenți. Ar putea primi credite de până la 15.000 de euro

Tinerii și studenții români ar putea primi credite de la stat de până la 15.000 de euro.

Autor: Alis Pop

In articol:

Tinerii și studenții din România ar putea fi fericiții beneficiari ai unui ajutor venit din partea statutului. Asta după ce Guvernul a anunțat pregătirea unui nou proiect de lege, prin care să garanteze tinerei generații credite în valoare de zeci de mii de euro, fără a le cere în schimb vechime în câmpul muncii sau un venit lunar stabil.

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a fost cea care a făcut vestea publică, precizând cine și cât va putea lua, dar și cum pot fi banii cheltuiți.

Citeste si: Alocația pentru copiii din centrele de plasament a crescut. Gabriela Firea: „E o premieră, după 20 de ani, că putem anunţa „dublarea” alocaţiei de hrană pentru copiii instituţionalizaţi”

Guvernul, proiect de ajutor în bani pentru tineri și studenți

Student

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: „La sfârșit, din cutie, fiul meu să...” Monica Tatoiu, despre ultima sa dorință în viață!- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Guvernul pregătește un ajutor financiar pentru tânăra generație 

Conform fostului edil al Capitalei, studenții vor putea lua credite de până la zece mii de euro, în timp ce ceilalți tineri pot accesa ajutor în valoare

de până la 15.000 de euro.

Gabriela Firea a declarat că din creditul de 10.000 de euro un student poate să își plătească studiile, materialele necesare la facultate, competițiile naționale ori internaționale și tot ce îi ajută în acest sens.

De cealaltă parte, cei care obțin un credit cu cinci mii de euro în plus pot să-l cheltuiască pentru a-și plăti chiria locuinței, pentru a face nuntă sau botez, dar și pentru a-și acoperi alte cheltuieli precum: prețul pentru creșă, grădinițe, after-school.

Însă, până ce proiectul va intra în vigoare, cei din Guvern trebuie să mai stabilească cine, de ce și cum va putea beneficia de aceste credite, care este perioada de achitare, dar și ce dobândă vor trebui să dea tinerii. Important fiind și stabilirea băncilor care se vor putea înscrie pentru acest program de creditare.

Citeste si: Gabriela Firea, mesaj dur cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar: "Haos! Nici profesorii și nici părinții nu știu cum va începe școala"

”Dorința noastră explicită, a Guvernului prin Ministerul Familiei, este ca aceste credite să se diferențieze în totalitate de ceea ce se găsește acum, ca și disponibil pe piață în materie de credite de nevoie personale pentru tineri și studenți, în sensul atractivităţii acestor credite. Cel mai important este că nu se solicită surse sigure de venit, pentru că sunt studenți și tineri. Și de asemenea anumite proprietăți, care să fie gajate. Acesta este și sensul, creditele să fie stimulative pentru studenți. Garanția este a statului, prind Fondul de Garantare și Contragarantare”, a spus Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Ginerele lui Nicolae Ceaușescu a apărut în direct la TV: "Am scăpat ca printr-o minune". Ce i-a reproșat socrului său, la 33 de ani de la Revoluție

Ministerul Finanțelor propune amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni. Ce condiții trebuie să îndeplinească solicitanții

Rata de promovare la BAC, o pistă falsă pentru învățământul românesc? Daniel Funeriu, fost Ministru al Educației: „Este mult sub nivelul examenelor din Franța sau Germania” |...

8 zodii se vor concentra asupra propriilor dorințe

Au căzut de acord! Rusia și Ucraina au bătut palma pe loc. S-a întâmplat azi, 28 iunie

Jador, de urgență la spital! Artistul a avut nevoie de perfuzie la primele ore ale dimineții

Când se termină războiul. Omul lui Putin s-a scăpat și a spus

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies