Habar n-aveai ce lucruri rusinoase se petrec cu corpul tau atunci cand dormi!

Oamenii de ştiinţă spun că, pe lângă visele care au fost interpretate de către psihologi există o mulţime de alte lucruri pe care corpul le face în timp ce dormi, fără ca tu să ai habar!

Distribuie pe:

fara descriereTu crezi că dormi liniştit? Ei bine nu! Tensiunea arterială şi ritmul cardiac scad. Când te odihneşti, corpul nu trebuie să muncească foarte tare sau să pompeze foarte mult sânge, astfel că aceste sisteme încetinesc.

Temporar paralizaţi

Tensiunea arterială trebuie să scadă în timpul nopţii, astfel încât muşchiul cardiac şi sistemul circulator au timp să se relaxeze şi să se refacă, după cum spune Michael Breus, psiholog si specialist în analiza somului la Scottsdale, citat de sfatulpărinţilor.ro. De asemenea, muşchii sunt temporar paralizaţi. “Poate părea ciudat, însă exact asta se întâmplă când visezi”, spune şi specialistul în terapia somnului Lisa Shives. “Acest tip de paralizie este ceea ce îţi doreşti!”, subliniază Lisa.

Excelentă pentru amândoi

Atât bărbaţii, cât şi femeile se excită în timpul somnului REM. Şi nu este vorba despre faptul că au visat un star de cinema, după cum spun specialiltii. Însă creierul uman este foarte activ atunci, aşa că are nevoie de mai mult oxigen – ceea ce are ca rezultat o creştere a circulaţiei sângelui în tot corpul. “Poate însemna că o partidă de sex în mijlocul nopţii este excelentă pentru amândoi partenerii? Nu suntem siguri, însă puteţi încerca!”, precizează oamenii de ştiinţă.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate