Hopa! Exista si vedetele care NU se indoapa cu porc de Craciun! Sunt vegetariene si... ne dau retete speciale pentru Sarbatori

Vedetele care nu se ating de carne de ani buni, au dezvaluit, pentru WOWbiz.ro, cateva retete delicioase pentru tot cei care sunt vegetarieni.

Distribuie pe:

Autor: G.G.

fara descriereIrina LoghinCateva dintre vedetele autohtone nu au mai pus gura pe carne de ani, si nici nu simt nevoia sa o faca, pentru ca, spun ele, se simt mult mai bine. Ei bine, si daca va ganditi ca sarbatorile sunt un chin pentru ele, pentru ca pe masa au doar legume si fructe, va inselati amarnic. Reporterii WOWbiz.ro au stat de vorba cu cateva VIP-urile vegetariene care ne-au dezvaluit retete delicioase care se fac fara pic de carne. Aflati ca si ele mananca sarmalute, snitele, ciorbite, prajituri si cozonac.

Irina Loghin este vegetariana de peste 30 de ani! Cantareata gateste mancaruri delicioase care nu contin carne, insa, in fiecare an de Craciun, se rasfata. “Mananc ce mananca toti vegetarienii. Nu am studii despre asta, dar ascult profesorii doctori care ma sfatuiesc. De Craciun insa, eu imi fac sarmalute din peste pentru ca imi plac foarte tare”, a declarat Irina Loghin pentru WOWbiz.ro.

fara descriereAna-Maria SocaciuFiica lui Victor Socaciu, Ana-Maria, care este insarcinata in opt luni, este vegetariana de 10 ani, desi ea are doar 25. Tanara gateste pentru sotul ei de sarbatori, insa pentru ea, are retete speciale. “De la 15 ani n-am mai mancat carne. Pana acum doi ani mancam fructe si legume, dar de cand l-am cunoscut pe sotul meu, Tudor, am inceput sa mananc si oua, lactate si carne de peste. De Craciun imi fac salata de boeuf, dar fara carne, peste la cuptor, cel mai probabil somon la care pun broccoli sau cartofi, am sa fac si sarmalute cu orez si ciuperci”, ne-a spus Ana-Maria.

fara descriereAnca TurcasiuAnca Turcasiu este vegetariana de mai bine de 20 de ani. Cantareata se simte bine in pielea ei si nu simte nevoia sa manance carne. “De Craciun voi manca si eu sarmalute facute de matusa mea. In fiecare an imi face sarmalute cu ciuperci, nuci, morcov, orez. Sunt delicioase. Atat mananc si eu de sarbatori. In rest, legume, fructe, salate, iaurturi. Mai gust si cate o prajitura, o bucatica de cozonac, dar incerc sa ma abtin pe cat posibil”, a declarat Anca Turcasiu pentru WOWbiz.ro.

fara descrierePaula ChirilaPaula Chirila, prezentatoarea de la Kanal D, este vegetariana de aproape doi ani, timp in care a invatat sa gateasca dupa carti de bucate. “De Craciun, gatesc sarmalute pentru familie, cu carne, iar pentru mine, doar cu orez si ciuperci. Daca lor le fac snitele, mie imi fac snitele din soia. Pentru ceilalti membri fac fripturi, ciorbite, exact ceea ce se mananca de Craciun, iar pentru mine gatesc multe salate. Preferata mea este salata de ciuperci. Tai ciupercile, pun putina lamaie, sos de soia, apoi fac o “maioneza” de mustar pe care o pun peste si apoi condimentez. Iese un deliciu, mai ales ca ciupercile nu sunt prajite, fierte. Asta ar fi una din salate, dar fac multe”, a povestit Paula pentru WOWbiz.ro.

fara descriereAndreea RaicuAndreea Raicu nu mai mananca nici carne de ani buni si sustine ca i-a fost usor sa renunte. "Am renuntat la carne in urma cu patru ani si nu mi-e niciodată pofta. In rest, mananc absolut orice. Eram o iubitoare de preparate din carne, pana si pentru oamenii apropiati mie a fost un soc sa renunt la asta", a declarat Andreea la emisiunea "D-Paparazzi", in urma cu ceva timp. Ea indeamna si fanii sa renunte in a manca preparate din carne, si, zilnic, pe blogul personal, posteaza informatii utile despre nutritie, alimentatie. In ceea ce priveste masa de Craciun, Andreea Raicu, i-a sfatuit pe vegetarieni sa foloseasca nuca prajita atat pentru salate, supe, cat si pentru prajituri. Mai mult, ea recomanda foietajele umplute cu legume sau carnatii, burgerii, chiftelele si hot-dogii din soia.

fara descriereOlivia SteerOlivia Steer este si ea vegetariana de aproximativ cinci ani si a invatat sa gateasca fara carne, incercand si noi retete din carte de bucate. Salata de spanac cu branza fermentata de macadamia si rulourile de dovlecei umplute tot cu branza de macadamia sunt mancarurile ei preferate. “Am luat o mana buna de frunze de spanac, le-am tocat marunt si le-am uns cu pensula cu o vinegreta din ulei de masline presat la rece, suc de lamaie si niste piper proaspat macinat. Am asezat apoi spanacul pe niste tije de praz umplute cu branza fermentata (din nuci de macadamia rehidratate, blenduite cu suficienta apa cat sa devina o pasta moale si lasate la scurs si maturat cu o lingurita de probiotice, sare de Himalaya si zeama de la o lamaie, pana a doua zi) si am garnisit salata cu fire rebele de marar pe margini, carpaccio de sfecla si rosii maruntite, stroptite toate cu lamaie, sare roz si putin piper de cayenne”, a scris Olivia reteta salatei de spanac, pe blogul personal.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate