Horatiu Malaele, criticat dur pentru ultimul rol: "Devii un artist mort!"

Horatiu Malaele este desfiintat de critica dupa cel mai recent rol in teatru, "Shylock”.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

Cel mai in voga actor roman de teatru, Horatiu Malaele, semneaza regia si are rolul principal in piesa "Shylock”, a carei premiera a avut loc recent la Teatrul de Comedie. Malaele, care il interpreteaza pe evreul Shylock, personajul creat de William Shakespeare in „Negutatorul din Venetia”, nu a convins-o pe Alina Epingeac, critic la revista online de teatru yorick.ro.

"Gradele de comparaţie în teatru sunt foarte parşive. Mai ales superlativul. Atunci când ajungi „cel mai” eşti în pericol. Aura din jurul tău străluceşte orbitor, soclul statuii se înalţă, publicul plăteşte fără discernământ din ce în ce mai mulţi bani pe bilet, aplauzele se transformă în ovaţii şi toate par că merg din plin. Mai multe spectacole, mai multe premiere, mai multe turnee, mai multă faimă, mai mult şi mai mult”, a scris criticul.

"Un singur lucru se pietrifică odată cu soclul monumental pe care te cocoţi: talentul; măiestria, mijloacele, meşteşugul. Arta ta. Şi atunci, aşa "cel mai” cum eşti, iubit şi apreciat, devii un artist mort. Repeţi aceleaşi tipicuri, apelezi la aceleaşi „buzunare”, joci acelaşi rol cu alte vorbe, indiferent de spectacol.

Ai marca ta înregistrată şi publicului îi place să aplaude masca închegată pe chipul şi trupul tău. Şi poate părea că e minunat să ai atâtea satisfacţii cu atât de puţin efort. Partea proastă e că odată ajuns la stadiul ăsta acutizat de „cel mai” încetezi să mai fi creator”, se mai noteaza despre prestatia lui Malaele.

Horaţiu Mălăele (Shylock) este exact aşa cum şi-l doreşte publicul.

Aşa cum îl poţi recunoaşte din ultimele multe roluri. Gâjâit, încovoiat, repetitiv în formule, dar inaudibil mai departe de jumătatea sălii. Cu greu descifrezi ce bolboroseşte egal de la început până la final, constant în expresie, jucând finalul de la prima intrare, cu o emoţie vizibil contrafăcută şi formală, mizând pe simpatia publicului mai mult decât pe adevărul personajului, care e abandonat undeva în spatele măştii încleiate deja pe trup şi impregnată în voce, pe care o flutură cu bunăvoinţă în faţa publicului nerăbdător să o aplaude încă o dată.
Ce e frustrant e că simţi pe undeva, pe sub multele straturi de obişnuinţe ale unui personaj exersat şi răsfolosit, gândul limpede şi vigoarea unui actor realmente inteligent şi talentat. Şi e trist să nu mai ai şansa să îl vezi pe el, şi nu pe acest produs stas”
, este de parere Alina Epingeac.

Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Horatiu Malaele e sigur pe el! "Mos Peleus" a iesit la tenis si a facut misto de adversarul sau, cu tricou de comunist VIDEO EXCLUSIV

Horatiu Malaele traieste pe picior mare! Locuieste intr-un penthouse de lux de 300.000 de euro din centrul Capitalei! Avem imagini exclusive cu casa marelui actor FOTO EXCLUSIV

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Duminică 24 Ianuarie 2021: Săgetătorii se vor confruntă cu un moment de cumpănă în domeniul profesional

Demisie la nivel înalt! A plecat din funcție după ce s-a vaccinat anti-COVID-19 înainte să-i vină rândul

Surpriză uriașă! Cine este fosta iubită celebră a lui Mircea Badea? Au fost împreună 7 ani, înainte de Carmen Brumă

Luxosul palat al lui Putin. Au apărut pozele senzaționale!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies