Horia Brenciu, în doliu! Socrul lui a murit în acestă dimineață

Este doliu în familia lui Horia Brenciu. Socrul lui a murit în această dimineață.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

În această dimineață, socrul lui Horia Brenciu a trecut în neființă. Socrul lui, Dan Dumitrescu, a fost regizor și operator de televiziune. Anul acesta, la jumătatea lunii ianuarie, el împlinise vârsta de 76 de ani.

Marilena Rotaru a postat pe rețelele de socializare un mesaj copleșitor.

”Dan Dumitrescu a plecat să filmeze și să regizeze printre îngeri.

Un profesionist care a clădit alături de alți colegi Televiziunea Română de acum 50 de ani. Am lucrat cu el mai bine de 40 de ani. Toate spectacolele de la Sala Radio și de la Ateneu ( din 1987 - Centenarul Cella Delavrancea - până în 2010 - 65 de ani de la manifestația anticomunistă de ziua onomastică a Regelui Mihai - 8 noiembrie 1945) multe din episoadele Memoriei Exilului Românesc. Am fost împreună și la Versoix, la Regele Mihai, la George Antoniade în Spania, la Dan Bădic, la Lausanne... Făceam o echipă specială pentru că modul în care colaboram se plasa într-un orizont mult diferit de cel formal, presupus și impus de ce se cheamă azi ”fișa postului”. Pentru amândoi aerul se compunea din oxigen, azot și televiziune.

Citeste si: Saveta Bogdan, mărturisiri cutremurătoare: ”Am avut o viziune. Îmi spunea să nu mai plâng”

fara descriere

Citeste si: Doliu în cinematografie! Actrița Hannelore Elsner a murit în somn

Citeste si: Simona Nae, de urgență la spital! Ce s-a întâmplat cu artista: „Am o stare generală de rău...”

Iubeam meseria și încercam, pe cele mai interzise sensuri, să lăsăm ceva în urma noastră. Dan se dedica necondiționat valorilor, momentelor și evenimentelor de mari emoții. Pe această scară a valorilor ne-am întâlnit, profesional și uman, și tot ce am făcut împreună poartă marca absolut specială a profesionalismului, dăruirii și solidarității lui. Am învățat mult de la el. Și din lupta în care fiecare își susținea ideile. Dueluri care nu ne-au rupt niciodată, ci ne-au dat forța să clădim, cu mijloacele televiziunii, ale spectacolului și ale puterilor noastre sufletești, o arhivă a valorilor românești. Nu pot uita bucuria de pe chipul lui, la brațul doamnei Cella Delavrancea la 101 ani, din decembrie 1988!

Mulțumesc Dan! Pentru tot ce-am meșterit împreună! Pentru dăruirea și sacrificiul tău! Dincolo de semnătura de pe generic, în fiecare fotogramă, bate inima ta! Adio drag prieten și coleg! Dumnezeu să te odihnească în Împărăția Sa! Condoleanțe Sanda, Alice, Horia și copiii!”, este mesajul scris pe rețelele de socializare.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate