Hoții din Dâmbovița au jefuit 13 morminte într-o singură noapte. Ce-au putut să fure din cavoul unui copil e revoltător

Trei bărbați au ajuns pe mâna oamenilor legii, după ce au profanat mai multe cavouri dintr-un cimitir dâmbovițean.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Rudele unor decedați din Dâmbovița au rămas fără cuvinte atunci când au găsit cavourile celor apropiați date la o parte. Mai multe locuri de veci au fost profanate de o grupare alcătuită din 3 bărbați, în căutare de bijuterii și alte obiecte de valoare.

Citeste si: Un preot din Dolj, protagonistul unui caz revoltător. Bărbatul a incendiat mormintele unor familii care nu au plătit taxa pe locul de veci

Hoții dezgropau persoane înmormântate recent

Cei trei bărbați își alegeau cu atenție mormintele asupra cărora aveau de gând să intervină. Hoții selectau doar cavourile persoanelor decedate recent, pentru a sustrage din interiorul acestora bijuterii sau obiecte de valoare cu care fuseseră înmormântate. Cea mai mare sumă de bani pe care gruparea a obținut-o a fost în urma profanării locului de veci al unui copil de doar doi ani, care se stinsese din viață în urmă cu o lună: "Tot capacul era mișcat, dar nu mișcat de pe poziție, în așa fel încât să pară că nu s-a umblat nimic. Florile care acopereau tot mormântul erau mișcate înspre dreapta.

Hoții profanau numai cavouri

Tatăl băiețelului al cărui cavou a fost profanat

[Sursa foto: Captură tv]

Citeste si: Horia Moculescu este conectat la un aparat de oxigen. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a compozitorului- bzi.ro

După care m-am dus în spate și acolo se vedeau urmele de rangă, ce au băgat ei și cum au ridicat mormântul. L-au ridicat și au intrat înăuntru. Bani, verighete, cercei, unei femei i-a luat cerceii din ureche.

La băiatul nostru i-a luat inclusiv bănuțul ăla care se pune la mânuță, de 50 de bani, nenorociții or fi zis că e de aur. Și inclusiv un om pe care l-au îngropat cu Coronavirus. L-au dezgropat și pe el, de au umblat și la omul ăla.", a declarat tatăl micuțului decedat, potrivit digi24.ro.

"Îi luaseră două brățări, lănțicul și bani, peste 10.000

de lei. Aici a știut cineva, i-a trimis cineva la sigur.", a completat mama copilului al cărui mormânt a fost profanat.

13 morminte au fost profanate în Dâmbovița pentru bijuterii și alte obiecte de valoare

Morminte profanate în Dâmbovița

[Sursa foto: Captură tv]

Cei trei bărbați au fost prinși de autorități

În urma faptelor comise, infractorii au fost prinși de către oamenii legii. Ultima lovitură, din localitatea Huedin, i-a ajutat pe polițiști să le dea de urmă hoților, iar cei trei bărbați au fost prinși în timp ce încercau să fugă, pe Autostrada 10 Sebeș-Turda.

Citeste si: Mormântul unei copile, distrus după o petrecere în cimitir. Bunica fetiței decedate, declarații cutremurătoare: ”Au dat foc la coroane, am găsit sticle goale...”

Acum, ei au fost reținuți pentru 30 zile și urmează să fie judecați pentru profanare de morminte și furt calificat: "Aceștia au fost depistați pe Autostrada 10 Sebeș- Turda, după ce în cursul nopții de 4 spre 5 decembrie ar fi profanat șase morminte din localitatea Huedin.", a declarat Ana Maria Liță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, pentru sursa amintită.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies