Ian McKellen, Gandalf din "Stapanul inelelor", are cancer la prostata

Actorul britanic Ian McKellen, una dintre vedetele din distribuţia francizei "Stăpânul inelelor", a dezvăluit, de curând, că suferă de un cancer de prostată "de şase sau şapte ani".

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereActorul britanic, în vârstă de 73 de ani, a spus că s-a speriat destul de tare atunci când medicii i-au descoperit câteva celule canceroase la nivelul prostatei, în urma unei biopsii. Artistul a ales, însă, să nu se opereze, ci să facă teste medicale la perioade regulate, pentru a se asigura că boala nu s-a extins, informează contactmusic.com.

"Ţi se pune un nod în gât atunci când afli o astfel de veste. E ca atunci când te duci să îţi faci un test HIV şi te întrebi: «La naiba, oare ăsta e capătul drumului?». Medicii îţi spun că ai cancer la prostată, iar apoi îţi spun că poţi să îl învingi. Îţi mai spun că poţi să îl extirpezi, dar nu eşti un candidat potrivit pentru asta. Devii un pacient care aşteaptă şi monitorizează. Am boala asta de şase sau şapte ani. Atunci când o ai, o monitorizezi, ca te asiguri că nu se răspândeşte în corp. Dar, dacă celulele canceroase se află doar în interiorul prostatei, nu e mare lucru", a declarat actorul britanic într-un interviu acordat tabloidului Daily Mirror.

"Mulţi oameni mor din cauza acestei boli, însă este o formă de cancer care poate fi tratată. Mă testez cu regularitate şi boala nu s-a răspândit. Nu am urmat niciun fel de tratament. Medicii îţi explică situaţia: poţi să te operezi, dar nu are niciun sens pentru mine să fac o operaţie, pentru că nu am nevoie de ea. Ei sunt îngrijoraţi doar dacă boala se va extinde în afara prostatei. Dacă nu se va întâmpla asta, atunci pacientul e în regulă. Cum ştii dacă se extinde? Îţi faci teste medicale cu regularitate", a adăugat Ian McKellen.

Şi, în ciuda unor tulburări de vedere şi de auz, Ian McKellen spune că se simte foarte bine, graţie exerciţiilor fizice pe care le practică zilnic.

"Tocmai mi-am pus o proteză auditivă, voi face o operaţie de cataractă, am un implant în gură, am ceva probleme cu prostata. Dar mă simt foarte bine, mulţumesc. Sunt norocos, nu mă doare absolut nimic. Fac în mod regulat pilates - o serie de exerciţii de întindere şi tonifiere a muşchilor, pe care le recomand tuturor acelora care au vârsta mea, întrucât există tentaţia de nu mai face sport pe măsură ce îmbătrâneşti. Ei bine, ar trebui! Întotdeauna merg pe scări la metrou şi locuiesc într-o casă în care există multe scări de urcat. Acestea sunt exerciţii bune, dar ai nevoie de mai mult de atât", a spus starul britanic.

Sir Ian McKellen, născut la Burnley, în Marea Britanie, este considerat de critici drept unul dintre cei mai mari actori britanici de cinema, teatru şi televiziune. Pe lângă rolul lui Gandalf din trilogia "Stăpânul inelelor", semnată de Peter Jackson, Ian McKellen, l-a interpretat pe diabolicul Magneto din filmele "X-Men", de Bryan Singer.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate