Ianis Hagi, inclus pe lista preliminară de Edi Iordănescu pentru duelurile cu Elveția și Kosovo

Ianis Hagi, inclus pe lista preliminară de Edi Iordănescu pentru duelurile cu Elveția și Kosovo

Sport

Ianis Hagi, inclus pe lista preliminară de Edi Iordănescu pentru duelurile cu Elveția și Kosovo: „Mă simt foarte bine, voi da 100%”

Naționala României va juca în luna iunie contra naționalelor din Kosovo și Elveția, în preliminariile EURO 2024.

Naționala României va continua în luna iunie meciurile din preliminariile EURO 2024. Pe 16 iunie tricolorii vor întâlni naționala din Kosovo, iar pe 19 iunie naționala din Elveția. Edi Iordănescu a făcut deja convocările pentru lista preliminară a fotbaliștilor români din străinătate, listă pe care se regăsește de această dată și Ianis Hagi.

Ianis Hagi a fost inclus pe lista preliminară de Edi Iordănescu în vederea meciurilor cu Elveția și Kosovo

După ce nu a fost convocat de către Edi Iordănescu pe lista preliminară a echipei naționale în vederea meciurilor din martie, cu Andorra și Belarus, din preliminariile pentru EURO 2024, Ianis Hagi este acum convocat pe lista preliminară a

meciurilor din luna iunie cu Kosovo (16 iunie) și Elveția (19 iunie).

Fiul lui Hagi este încântat și garantează că va da 100%. Totodată, Ianis Hagi a declarat că nu există o echipă mai mare decât echipa națională și se simte mândru mereu când reprezintă țara natală: „Sunt două meciuri pe care le avem, cu Kosovo și Elveția, cred că toată țara trebuie să se concentreze pe următoarele două meciuri. Suntem într-o poziție favorabilă, șase puncte din șase.

Suntem la mâna noastră deocamdată, trebuie să câștigăm meciurile și atâta tot.

Aștept convocarea de la 16 ani, de când am început în Liga 1. Este visul oricărui jucător să joace la echipa națională. Nu există o echipă mai mare decât echipa națională, asta e mentalitatea mea. Ești mândru, ai oportunitatea să reprezinți o țară întreagă și nu mergi acolo pentru bani sau pentru altceva.

Mereu aștept convocarea și voi da 100%.

Cu genunchiul sunt 100% din ianuarie, nu pot să intru pe teren fără să fiu 100%. Apoi intrăm în detalii mai mici, capacitatea aerobă, puterea în picioare, tranzițiile. Mă simt foarte bine din toate punctele de vedere. A venit și golul, e un "boost" de încredere. Planurile mele sunt pentru a fi implicat cu echipa națională. Cel mai mult contează să luăm șase puncte.”, a declarat Ianis Hagi legat de preliminariile EURO 2024, potrivit digisport.ro.

Ianis Hagi are 24 de selecții și două goluri la naționala României. Ultima sa convocare este cea din 14 noiembrie 2021, când a jucat 16 minute în meciul Liechtenstein- România, 0-2, potrivit sursei citate anterior.

Ianis Hagi, inclus pe lista preliminară de Edi Iordănescu pentru duelurile cu Elveția și Kosovo

Ianis Hagi, inclus pe lista preliminară de Edi Iordănescu pentru duelurile cu Elveția și Kosovo

[Sursa foto: instagram.com/ianishagi]

Citește și: Cutremurător! Messi și Mbappe, în stare de șoc! Colegul lor de la PSG a fost lovit de cal și este intubat pe un pat de spital! „E la terapie intensivă, nu e conștient. Următoarele 48 de ore, decisive”

FRF a publicat lista celor 17 fotbaliști români din străinătate aflați pe lista preliminară a lui Edi Iordănescu

FRF a publicat lista celor 17 fotbaliști români din străinătate aflați pe lista preliminară a lui Edi Iordănescu. Printre aceștia se numără Dennis Man, Ianis Hagi, Nicolae Stanciu, precum și portarul Ionuț Radu.

Citește și: Pasiunea nebănuită a lui Adrian Mutu! Nimeni nu se aștepta la una ca asta din partea antrenorului: „Nu am un secret”

„Selecționerul Edward Iordănescu a trimis 17 convocări preliminare pentru fotbaliști de la cluburi din afara României. Numărul jucătorilor care au primit convocare preliminară este mai mic decât la precedentele acțiuni deoarece selecționerul, având în vedere că este final de sezon, a preferat să nu strice pauza competițională și începutul pregătirii altor fotbaliști care ar fi avut șanse mai mici de a fi convocați.

În plus, pe lista inițială s-au aflat și alți jucători, dar aceștia sunt în vederile selecționerului Under 21, Emil Săndoi, pentru EURO U21 2023.

Pe lista finală ce va fi comunicată ulterior se vor regăsi o parte dintre aceștia, alături de fotbaliști din campionatul intern.

PORTAR: Ionuț Radu (Auxerre| Franța, 4/0);

Citeste si: Tavi Colen, despre mariajul cu fosta soție. Care este motivul care a dus la despărțire? „Chiar sunt supărat că nu am reușit să ducem mai mult. Am rămas prieteni foarte buni”- kfetele.ro

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Declarația șocantă a mamei criminalului din Crângași: „Domnul s-a împiedicat”. Cum explică femeia tragedia în urma căreia a fost ucis un bărbat de 46 de ani?- radioimpuls.ro

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca| Spania, 11/1), Vlad Chiricheș (Cremonese| Italia, 75/0), Adrian Rus (Pisa| Italia, 17/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo| Italia, 24/2), Radu Drăgușin (Genoa| Italia, 5/0), Virgil Ghiță (Cracovia| Polonia, 1/0), Marius Briceag (Korona Kielce| Polonia 0/0);

MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldau (Ittihad Kalba| EAU, 29/4), Marius Marin (Pisa| Italia, 10/0), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns| China, 58/12), Olimpiu Moruțan (Pisa| Italia, 7/1), Alexandru Dobre (Famalicão| Portugalia, 1/0), Valentin Mihăilă (Parma| Italia, 10/1), Dennis Man (Parma| Italia, 18/6), Ianis Hagi (Glasgow Rangers| Scoția, 24/2);

ATACANT: George Pușcaș (Genoa| Italia, 34/10)”, se arată pe frf.ro.

Citește și: Adrian Mutu a vorbit despre soția lui! ”Nu știu cât durează!” Declarații surprinzătoare despre relația din acest moment cu Sandra

Programul complet al grupei

25 martie 2023: Belarus – Elveția 0-5, Andorra – ROMÂNIA 0-2, Israel – Kosovo 1-1
28 martie 2023: ROMÂNIA – Belarus 2-1, Kosovo – Andorra 1-1, Elveția – Israel 3-0
16 iunie 2023: Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveția (21:45)
19 iunie 2023: Elveția – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra (21:45)
9 septembrie 2023: Andorra – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția (21:45)
12 septembrie 2023: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra (21:45)
12 octombrie 2023: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21:45)
15 octombrie 2023: Elveția – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21:45)
18 noiembrie 2023: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)
21 noiembrie 2023: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

Surse: digisport.ro, frf.ro