Iarna se întoarce în forță. Prognoza meteo e clară: vin zile grele

Prognoza meteo oferită de ANM nu aduce vești bune pentru români. ANM a emis avertizări de tip nowcasting pentru mai multe zone ale ţării.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

 


In articol:

Iarna se întoarce în forță. Prognoza meteo e clară: vin zile grele

Prognoza meteo arată că vremea va fi în toată țara, fără excepții, una cu temperaturi negative.  „Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an, pe parcursul zilelor de 31 martie şi 1 aprilie cu precădere în sudul ţării, unde vântul ce va sufla în general moderat va amplifica senzaţia de frig. În timpul nopţilor şi al dimineţilor se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade şi se va produce brumă, la început în jumătatea de nord, apoi şi în cea sudică", transmit meteorologii.

Din această dimineață și până miercuri, 1 aprilie, aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi a celei submontane, centrul şi sud-vestul ţării, unde se va depune strat de zăpadă, este precizat în prognoza meteo valabilă de la 31 martie.

Ninsori, lapoviță și ploaie. Ce spune prognoza meteo

În partea de sud și sud-est a teritoriului precipitaţiile or cădea sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare. Vântul va prezenta local şi temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60-70 km/h în zona montană înaltă şi cu rafale de 50-60 km/h în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral. Meteorologii au emis, de altfel, mai multe atenționări meteo cod galbem de vânt pentru județele Brăila, Ialomița, Buzău (zona joasă), Constanța și Tulcea, valabile în această dimineață.

Există, însă, și un cod galben de ninsori pentru mai multe judeţe, valabil până pe 1 aprilie la ora 10.00. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului temporar vor cădea ninsori, în general moderate cantitativ, şi se va depune strat de zăpadă, care, local, ar putea fi chiar consistent. În zona montană înaltă, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 65-75 km/h.

Prognoza meteo: S-a emis cod galben

COD GALBEN valabil de la ora 6:00 până la ora 12:00

In zona : Județul Constanta;
Județul Tulcea;

Se vor semnala : - intensificări locale ale vântului, cu rafale de 55...70 km/h.

 

COD GALBEN valabil de la ora 6:00 până la ora 9:00

In zona : Județul Brăila;
Județul Ialomiţa;
Județul Buzău: zona joasă;

Se vor semnala : intensificări locale ale vântului cu rafale de 55...65 km/h

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate