IAŞI. Chetă pentru condiţii mai bune. Localnicii unei comune au modernizat o şcoală din fonduri proprii

Sătui să aştepte în van ajutor de la stat, localnicii unei comune din Iaşi au făcut chetă pentru a construi un grup sanitar în şcoala din localitate.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereCum fără toaletă unitatea nu primeşte autorizaţie de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică, oamenii au adunat bani şi materiale şi s-au apucat de treabă.    

La Şcoala din satul Mădârjeşti, comuna Bălţaţi, învaţă peste o sută de elevi şi preşcolari. Iar până acum, singurul grup sanitar al unităţii de învăţământ se afla în afara şcolii, la o distanţă de peste 200 de metri. Tocmai din această cauză, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică nu au dat niciodată aviz de funcţionare. Sătui să aştepte finanţare de la stat, localnicii împreună cu autorităţile locale s-au apucat singuri de construit.

"Am fost cu toţii de acord să începem lucrările aici cu ajutorul oamenilor, munca este voluntară, nu se dă nici un ban, materialele sunt de la şcoală, am mai luat din sat, de la unul de la altul. Ne-au mai ajutat cu ciment, cu nisip cu scânduri, cu ce a fost nevoie, oamenii au fost de acord," povesteşte Marilena Bălan, administratorul Şcolii Mădârjeşti.

Citeste aici mai mult!


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate